9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Bute schimbă strategia

Lucian Bute schimbă strategia

Lucian Bute a declarat ieri, la plecarea spre Canada, că se gândeşte să atace alte centuri mondiale, nu doar pe cea a categoriei supermijlocii, versiunea IBF, pe care a pierdut-o în faţa lui Carl Froch

Pugilistul român Lucian Bute şi-a încheiat vacanţa în România. Ieri, înainte de a pleca în Canada, gălăţeanul a vorbit despre planurile sale de viitor, mărturisind că, în perioada următoare, va discuta cu promotorul său, Jean Bedard, preşedintele clubului Interbox, şi cu antrenorul Stephan Larouche strategia pentru următoarele meciuri. „Mister KO“, care pe 26 mai a pierdut centura IBF la supermijlocie în faţa britanicului Carl Froch, speră ca într-un an să revină în România cu centura de campion mondial, luând în calcul chiar şi varianta să lupte pentru titlul suprem la o altă categorie. „Dacă nu va fi centura asta, va fi alta, cu siguranţă. Eu sper ca de acum într-un an să vin cu centura în România. O să revin, voi avea o altă centură, vă promit acest lucru. Mai sunt şi alte centuri la categoria mea. Cred că în anul următor voi rămâne la aceeaşi categorie, la supermijlocie. Dar dacă se va ivi o altă oportunitate, pentru o altă centură, la o altă categorie, voi analiza şi această variantă. Pentru că e vorba de trei kilograme şi jumătate şi nu ar fi o mare problemă. Dar, dacă mă voi decide să cresc în categorie, va fi foarte greu să mai cobor, asta e clar. Trebuie să schimbăm antrenamente, tot, şi e greu când pui trei kilograme de masă musculară să slăbeşti, nu mai eşti acelaşi om“, a declarat Bute pe Aeroportul „Henri Coandă“, după cum informează Mediafax.

„Nu am fost eu la meciul cu Froch“

Lucian Bute nu îşi explică nici după o lună de vacanţă cum a pierdut titlul mondial în faţa englezului Carl Froch la Nottingham. „Mi-am revenit. Imediat ce am venit în România m-am dus la Galaţi, alături de familie. Mă simt bine, rănile s-au vindecat. Şi din punct de vedere psihic mă simt bine. Abia aştept să mă întorc la Montreal, voi avea o întâlnire cu cei de la Interbox şi vom vedea ce decizie vom lua. Trebuie să vedem ce oportunităţi sunt. Sunt convins că ei între timp au negociat atât cu promotorii lui Froch, cât şi cu alţi promotori. Vom analiza toate variantele şi vom lua cea mai bună decizie în zilele următoare. Trebuie să tragem o concluzie clară, să vedem unde s-a greşit pentru că undeva s-a greşit. Nu am fost eu la meci. Nu îmi caut o scuză, dar, uitându-mă la celelalte 29 de meciuri, nu am avut reacţie, nu am fost eu. Ceva s-a întâmplat, ori o cădere psihică, ori supraantrenamente, nu îmi pot da seama. Trebuie să analizăm situaţia împreună cu staff-ul“, a explicat el.
În ceea ce priveşte posibilitatea acordării revanşei, Bute spune că Froch este obligat prin contract să accepte lupta. „Din câte ştiu eu, avem o clauză foarte clară în contract, prin care e obligat să-mi acorde revanşa. Există însă şi posibilitatea să îi dăm şansa să facă un meci şi eu să lupt la Montreal cu un alt adversar şi după aceea să boxăm împreună. Clauza este clară în contract“, a mai spus Bute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS