16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă un hop până la baraj

Încă un hop până la baraj

Dacă bat pe HCM Roman sâmbătă (ora 11.00), la Filiaşi, handbalistele de la SCM Craiova vor juca barajul pentru rămânerea în Liga Naţională

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, pregătită de Bogdan Burcea şi Grigore Albici, dispută sâmbătă, de la ora 11.00, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon.
Oltencele vor întâlni la Filiaşi formaţia HCM Roman într-un meci extrem de important pentru partea inferioară a clasamentului. Roxana Han şi colegele sale aflate pe locul 12, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 13, Cetate Deva, au nevoie de victorie pentru a se îndepărta de ultimele două locuri, direct retrogradabile. HCM Roman este un adversar incomod. Ocupă locul opt, cu 22 de puncte, iar un succes, coroborat cu un eşec a două echipe din faţă, CSM Bucureşti şi Corona Braşov, ar face ca formaţia din judeţul Neamţ să termine sezonul pe un loc mai bun.

Burcea ia în calcul doar victoria

SCM Craiova a stat mai mult de trei sferturi din campionat pe ultimul loc, dar nu s-a resemnat nici o clipă. A adunat punctele necesare să iasă din zona locurilor direct retrogradabile, chiar și prin victorii la scor în fața unor formații mai bine cotate.
Antrenorul principal Bogdan Burcea nu se gândeşte la alt rezultat decât victoria: „Se anunţă un meci foarte dificil, ca de altfel toate din acest retur de campionat. Dorim să dovedim evidenta creştere de formă din ultimele jocuri şi sâmbătă, când nu avem altă variantă decât victoria. Lotul este valid, ne-am pregătit corespunzător şi sperăm ca şi de această dată să avem sprijinul publicului, care în ultima perioadă ne-a purtat spre victorie. Îmi doresc să ne bucurăm cu toţii, jucătoare, tehnicieni, conducători, suporteri, la finalul acestei partide“. Craiova mai are de disputat un meci restant, pe 15 mai, în deplasare, cu HC Zalău.

Moisii: Nu facem favoruri

De partea cealaltă, Dan Moisii, antrenorul secund al echipei din Roman, spune că jucătoarele sale nu vor ceda aşa uşor punctele. „Ne-am pregătit, am vizionat meciurile lor. Craiovencele își vor vinde foarte scump pielea. Formează o echipă puternică. Noi nu cedăm. Toate jucătoarele noastre sunt în stare bună. Nu ne interesează ce vrea Craiova, ci jocul nostru. Toate fetele noastre sunt interesate să joace cât mai bine. Nu facem parte din nici o cooperativă. Nu ne-a făcut cineva vreun favor. Cine va câștiga meciurile pe care le mai are va rămâne în prima ligă“, a spus Moisii, citat de Ziarul de Roman.
Celelalte partide ale ultimei etape: Universitatea Neptun Constanța – Universitatea Jolidon Cluj, CSM Ploiești – CSM București (singurul meci care se joacă de la ora 12.30), CSM Cetate Devatrans – Corona Brașov, HCM Baia Mare – CSM 2010 Bacău, Dunărea Brăila – HC Zalău (amânat, întrucât echipa din Zalău va disputa sâmbătă, (ora 17.00, Digi Sport 1), returul finalei Cupei EHF cu Lada Togliati). În tur, scorul a fost
30 – 24 pentru echipa rusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS