21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Pascu a primit cadou o demitere

Dănuţ Pascu a primit cadou o demitere

Directorul SCM-U Craiova, Nicu Stoian, l-a înlocuit pe Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei, cu un neamţ, Michael Merten,
un tehnician cu obiective măreţe. Pascu a fost anunţat că nu i se mai prelungeşte contractul la o zi după ce a împlinit 48 de ani.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova are obiective măreţe în sezonul viitor. Conducătorii clubului municipalităţii au hotărât că pentru a ataca un loc pe podium este nevoie de o schimbare, în primă fază, a băncii tehnice. Astfel, antrenorul Dan Pascu a fost anunţat miercuri că nu i se mai prelungeşte contractul care expiră la sfârşitul acestei luni.
Decizia i-a fost comunicată antrenorului craiovean la o zi după ce acesta a împlinit 48 de ani şi este puţin surprinzătoare, în condiţiile în care anul acesta sub comanda lui Pascu echipa şi-a îndeplinit obiectivul fixat: a ajuns, în premieră, în play-off, apoi a încheiat sezonul pe locul şapte, iar în Cupa României s-a oprit în semifinale, fiind învinsă cu mult ghinion de Dinamo Bucureşti.
În locul lui Dănuţ Pascu, directorul clubului SCM, fostul voleibalist Nicu Stoian, a adus un antrenor german, Michael Merten, care acum două sezoane a antrenat campioana României, Remat Zalău, formaţia sălăjeană obţinând atunci, la fel ca şi în acest sezon, titlul de campioană.
Neamţul a fost zilele trecute în Bănie, a semnat un contract valabil pe două sezoane şi se poate spune că deja a început munca deoarece de la Craiova a plecat spre Sofia (Bulgaria) pentru a urmări jucători la un turneu internaţional. Merten, care în ultima vreme a antrenat naţionala de volei juniori a Germaniei, va reveni la Craiova în luna iulie pentru a face lotul şi planul de pregătire.

I s-a propus să preia fetele

Dat afară de la băieţi pe nepusă masă, Dan Pascu a primit o propunere de a rămâne în club, ca antrenor la echipa de volei feminin, urmând să ia locul lui Marian Constantin. Fetele au încheiat sezonul trecut pe locul opt, deşi aveau ca obiectiv un loc de cupe europene.
„Miercuri, tehnicianul german Michael Merten a semnat un contract pe o durată de doi ani cu SCM-U Craiova. Obiectivul este unul precis, locurile 1-2. În ceea ce-l priveşte pe tehnicianul Dănuţ Pascu, i-am propus, şi a acceptat verbal, să preia echipa feminină. Din păcate, nu putem continua colaborarea cu domnul Marian Constantin“, a spus Nicu Stoian, directorul SCM-U, într-un comunicat remis presei.

Obiectivul lui Merten: locurile 1-2

Campion cu Remat Zalău, Merten are ca obiectiv la SCM-U Craiova clasarea pe locurile 1-2, un obiectiv extrem de îndrăzneţ dacă stăm să ne gândim la sumele de bani investite în jucători de echipele care au încheiat sezonul acesta pe podium.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS