22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletico şi-a adjudecat trofeul Ligii Europa

Atletico şi-a adjudecat trofeul Ligii Europa

Liga Europa – finala
Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0
„Arena Naţională“ – Bucureşti; spectatori: 52.347.
Au marcat: Radamel Falcao (‘7, ‘34), Diego (‘85).
Atlético: Courtois – Juanfran, D. Godín, Miranda, F. Luis – M. Suárez, Gabi – Diego (‘90, Koke), Ad. López (‘88, Ed. Salvio), A. Turan (‘90+3, Á. Domínguez) – R. Falcao.
Antrenor: Diego Pablo Simeone.
Bilbao: G. Iraizoz – A. Iraola, J. Martínez, F. Amorebieta, J. Aurtenetxe (‘46, I. Gómez) – A. Herrera (‘63, G. Toquero), A. Iturraspe (‘46, Í. Pérez), Ó. Marcos – M. Susaeta, F. Llorente, I. Muniain.
Antrenor: Marcelo Bielsa.
Cartonaşe galbene: Falcao / Herrera, Amorebieta, Perez.
Au arbitrat: W. Stark – J.H. Salver, M. Pickel (Germania).

Atletico Madrid a îngenuncheat-o pe Athletic Bilbao în finala de pe „Arena Naţională“ şi a cucerit trofeul Ligii Europa

Formaţia Atletico Madrid a câştigat finala Ligii Europa, după ce a învins-o foarte clar pe Athletic Bilbao, scor 3-0 (2-0), miercuri seară, pe „Arena Naţională“, columbianul Radamel Falcao (‘7, ‘34) şi brazilianul Diego (‘85) fiind marcatorii golurilor de la Bucureşti. Falcao a reuşit performanţa unică de a câştiga competiţia doi ani la rând, cu echipe diferite, după ce în 2011 a triumfat cu FC Porto.
Atletico Madrid a ajuns miercuri seară la 12 victorii consecutive în acest sezon al Ligii Europa, victoria cu 3-0 în faţa lui Athletic Bilbao având loc la jocul 100 în competiţie. De asemenea, Atletico a reuşit să câştige la Bucureşti, pentru a doua oară în istorie, Liga Europa, competiţie în care s-a impus şi în 2010, însă madrilenii mai au două trofee europene în palmares, Cupa Cupelor, în 1962, şi Supercupa Europei, tot în 2010.
De menţionat că meciul a fost întrerupt în minutul 19, pentru câteva momente, de doi suporteri ai Universităţii Craiova, care au intrat pe teren, dar au fost reţinuţi rapid de forţele de ordine. Cei doi aveau pe tricou inscripţionat mesajul „Justice For Craiova“ (Dreptate pentru Craiova).

Simeone: Sunt mândru de jucători

Tehnicianul celor de la Atletico Madrid, Diego Pablo Simeone, a declarat că este mândru de jucătorii săi. „Să câştigi un trofeu este întotdeauna formidabil. Cred că e mai frumos să o faci ca jucător, deoarece te afli pe teren şi poţi să te bucuri pe deplin. Ca antrenor, ştii că e momentul jucătorilor. Sunt mândru de jucători, de fani şi sunt bucuros că au fost mulţi oameni care au avut încredere în mine“, a declarat Simeone, conform Agerpres. „Cred că jucătorii au interpretat jocul foarte bine. Ştiam că va trebui să evităm presingul şi chiar să cedăm mingea uneori, dar, cu jucători ca Falcao, Adrian, Diego şi Gabi în faţă, echipa şi-a făcut jocul foarte bine şi a făcut un meci la un nivel ridicat. Am fost foarte precişi şi ne-am simţit confortabil pe teren, iar de aici echipa a fost puternică. Cred că aici a fost cheia meciului. Cred că jucătorii cu multă experienţă au şi prestigiu. Poate unor jucători tineri le lipseşte experienţa, dar şi cei experimentaţi se supun unor riscuri. Atletico a fost foarte bună în finală, iar Falcao a fost extraordinar, a reuşit să uite ce a trăit în finala de anul trecut şi să joace din nou foarte bine“, a mai spus Simeone, conştient că trebuie să facă totul pentru a-l păstra pe Falcao. „Îl cunosc de când era foarte tânăr. Acum suntem campioni, sunt foarte ataşat de el, deoarece mereu îşi doreşte foarte mult, nu există limită pentru ambiţia lui. Diego şi Radamel sunt determinanţi pentru Atletico. Când ei sunt în formă maximă putem câştiga orice meci“, a punctat Simeone.
Antrenorul Diego Pablo Simeone a cucerit al doilea trofeu al său în competiţie, după Cupa UEFA în 1998, cu Inter Milano, ca jucător. Simeone este primul antrenor argentinian care câştigă trofeul Ligii Europa.

Falcao, omul finalei

Atacantul columbian Radamel Falcao, autor a două goluri în meciul cu Bilbao, a fost desemnat omul finalei Ligii Europa şi recompensat cu un premiu de Seat, sponsorul UEFA. Sud-americanul a câştigat şi anul acesta titlul de golgheter al competiţiei, cu 12 goluri, fiind urmat în clasamentul final de olandezul Huntelaar (Schalke, 10 goluri), coechipierul său Adrian Lopez (8 goluri), Fernando Llorente (Athletic Bilbao, 7 goluri) etc.
„Cuvintele nu pot exprima bucuria pe care o simt. După tot ce s-a spus, că a fost o greşeală că am ajuns la Atletico, este răspunsul meu faţă de cei care au greşit şi m-au criticat. Cred că merităm să încheiem sezonul în acest fel. La primul gol am avut un unghi bun şi am găsit şi spaţiul să marchez. Tatăl meu spune mereu că trebuie să dau spre colţul lung, la bara a doua“, a explicat Falcao prima sa reuşită, una de senzaţie.
Sud-americanul nu ştie ce îi va rezerva viitorul: „Nu ştiu dacă vom juca în Liga Campionilor sau în Liga Europa în sezonul viitor. Duminică avem şansa de a ne califica în Champions League, ne gândim la acest lucru, dar în seara aceasta mă bucur de trofeu. Vreau să le mulţumesc şi coechipierilor, staff-ului, clubului, soţiei şi familiei mele din Columbia. Acest trofeu este pentru ei şi pentru toţi fanii lui Atletico“.

Bielsa, trist

Antrenorul echipei Athletic Bilbao, Marcelo Bielsa, a ţinut să sublinieze că este principalul responsabil pentru înfrângerea din finala de la Bucureşti. „Nu am făcut un meci prea bun. Sunt responsabil pentru cum a jucat echipa. Nu am reuşit să ne îndeplinim obiectivul şi sunt foarte dezamăgit, deoarece asupra mea cade această responsabilitate. Cred că adversarul a câştigat meritat, a fost o diferenţă foarte mare între cele două formaţii. Ambele echipe au avut ocazii, dar a fost un punct-cheie, maniera jocului. Atletico a aşteptat şi a dorit să-şi facă jocul şi au reuşit să-şi impună stilul. Noi am făcut contrariul. Au fost momente în care noi am fost în situaţie bună, apoi ei, dar au existat diferenţe mari. Noi am vrut să jucăm într-o manieră în care nu am reuşit, iar adversarul a făcut exact ce a vrut. Diferenţa dintre cele două echipe nu este cea pe care am văzut-o în seara asta“, a declarat Bielsa. „În seara aceasta, adversarul a înscris trei goluri, a avut opt ocazii, şi noi am avut ocazii, dar nu am marcat. Diferenţa a fost exagerată, nu este reală. A fost meciul pe care şi l-a dorit Atletico, noi am vrut să evoluăm de altă manieră, iar antrenorul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru acest lucru. Nu ne-am apărat prea bine, nu am atacat concret. Putem mai mult şi înţeleg acest lucru“, a completat tehnicianul bascilor, sperând că-şi va remonta echipa pentru finala Cupei Spaniei: „Avem ceva timp până atunci, dar nu e ceva determinant“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS