24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Bala, convocat în premieră la naţională

Marian Bala, convocat în premieră la naţională

Voleibalistul de la SCM-U Craiova face parte din lotul de seniori al României, care se pregăteşte la Piatra Neamţ pentru dubla confruntare cu Cipru, din barajul de calificare în preliminariile Campionatului European

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a încheiat sezonul, dar unul dintre componenţii lotului, Marian Bala, nu a intrat în vacanţă. Jucătorul de 22 de ani, care evoluează pe postul de secund, a fost convocat, în premieră, la echipa naţională de volei, seniori, a României, care va susţine luna aceasta două meciuri oficiale cu Cipru, de calificare la turneul preliminar al Campionatului European.
Bala, jucător de bază la SCM-U Craiova în sezonul care tocmai s-a încheiat, a primit vestea convocării la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul desfăşurării Final-Four-ului Cupei României de la Piatra Neamţ şi a fost plăcut surprins. „În timpul desfăşurării Cupei României, auzisem vorbindu-se că voi fi convocat, dar nu am primit nimic oficial, telegramă de convocare, dar ulterior am fost anunţat verbal de către un oficial federal. Mă bucur că am fost chemat, este pentru prima dată şi, chiar dacă nu eram convocat la această naţională, nu luam vacanţă deoarece aveam o acţiune cu lotul naţional de volei pe plajă“, a spus jucătorul care se remarcă prin servicii puternice, ca din tun.
Dacă la naţionala de volei în sală a fost convocat în premieră, la volei pe plajă Bala este un participant frecvent. El are în palmares un titlu balcanic, un loc doi la aceeaşi competiţie anul trecut, în Macedonia, alături de Bogdan Bratosin, la categoria de vârstă U23. De altfel, cei doi au ieşit şi campioni naţionali în 2011 la volei pe nisip.

Ar vrea să continue
la Craiova

Vorbind despre parcursul echipei de club în acest sezon, Marian Bala consideră că locul şapte ocupat în campionat de echipa antrenată de Dan Pascu şi Claudiu Mitru este bun: „Am avut ca obiectiv clasarea în primele opt locuri şi am terminat campionatul pe şapte, după ce am învins Steaua, în meciul pentru locurile de clasament. Consider că este o clasare bună. În Cupă am fost eliminaţi de Dinamo în semifinale, după ce am pierdut cu 3-2 şi consider că am avut ghinion. O victorie ne-ar fi adus calificarea într-o competiţie europeană, deoarece cealaltă finalistă era campioana Remat Zalău, formaţie care de altfel a reuşit eventul, câştigând cupa şi campionatul“.
Jucătorului îi expiră la finalul acestui sezon contractul cu SCM-U şi încă nu a luat vreo decizie: „Este prematur să iau o hotărâre. Craiova rămâne prima opţiune, deoarece m-am simţit bine până acum, îmi place oraşul, sunt cu facultatea acolo“, a spus Bala.

Jucătorii de bază
nu au fost convocaţi

Schimbările ce au avut loc săptămâna trecută la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale au creat o situaţie, cel puţin ciudată, din lotul convocat lipsind majoritatea titularilor. Selecţionerul Stelian Moculescu şi secundul acestuia, Aurel Vlaicu, au fost înlocuţi cu antrenorii campioanei Remat Zalău, polonezul Mariusz Sordyl şi secundul său, Ovidiu Macarie. Cum tehnicianul polonez nu va putea prelua decât în 1 august banca tehnică a României, interimatul este asigurat de Dan Gavrilă, antrenorul formaţiei din CVM LPS Piatra Neamţ. Acesta a declarat pentru Handbalvolei că echipa naţională se află într-o situaţie destul de delicată în acest moment, dar s-a abţinut de la comentarii. „Nu vreau să comentez despre schimbările care au avut loc la echipa naţională. Sunt alţii în măsură să o facă, însă nu mi se pare normal să lipsească chiar jucătorii pe care ne bazam până acum cel mai mult. Încercăm să ne descurcăm cu ce avem şi să trecem cu bine peste jocurile care urmează“, a declarat antrenorul nemţean. La acţiunea lotului naţional au fost convocaţi 17 voleibalişti, mulţi dintre ei fiind la prima convocare: ridicători – Moisa, Bartha, Georgescu; centri – Mihalcea, Mureşan, Laza; universali – Veber, Tofan, Matei; secunzi – Bălhăceanu, Pavel, Borota, Şuşon, Paşcan, Bala; libero – Feher şi Mărieş, ultimii doi alăturându-se ieri lotului. Lipsesc însă jucătorii de bază: Gontariu, Lică, Olteanu, Voinea, Stancu, Birău, Began, despre a căror absenţă Dan Gavrilă nu a dorit să comenteze.
Echipa naţională se va pregăti la Piatra Neamţ aproape două săptămâni, pe 13 mai fiind programată manşa tur din barajul de calificare în preliminariile Campionatului European, împotriva reprezentativei Ciprului, la Limassol. Partida retur va avea loc în România, pe 19 mai, echipa calificată urmând să evolueze în preliminariile Campionatului European, într-o grupă din care vor mai face parte: Grecia, Finlanda şi Muntenegru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS