16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHeynckes: Am meritat calificarea

Heynckes: Am meritat calificarea

Antrenorul Jupp Heynckes a declarat că Bayern München a meritat calificarea în finala Ligii Campionilor, având în vedere jocul prestat în cele 120 de minute ale meciului cu Real Madrid, din manşa secundă a semifinalelor competiţiei, informează Mediafax. „Dacă trecem în revistă jocul prestat în cele 120 de minute, am meritat să ajungem în finală. Echipa a reacţionat minunat după 1-0 şi 2-0. Cred că în unele momente am jucat un fotbal minunat. Este extraordinar ce am reuşit pe «Santiago Bernabeu»“, a declarat Heynckes.
De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat că elevii săi au fost fantastici contra nemţilor. „Ăsta este fotbalul. Băieţii au fost fantastici, cu o mentalitate incredibilă. Dar am jucat contra unei mari echipe, care în weekend a avut un meci uşor, iar noi am disputat cea mai importantă partidă a campionatului. A fost un meci de luptă, tactic şi de o intensitate emoţională foarte mare. Sunt mai trist pentru jucători decât pentru mine. Mă doare, dar trebuie să fim puternici. Anul trecut am câştigat Cupa Spaniei, acum suntem aproape să câştigăm campionatul. Sunt foarte mândru de jucători, nu am nimic de criticat. Ăsta este fotbalul“, a declarat Mourinho.
Întrebat despre faptul că portughezul Cristiano Ronaldo a ratat un penalti, Mourinho a răspuns: „Cineva trebuia să rateze. Ratează cel care are curajul să execute. Eu nu sunt radical şi nu spun dacă Cristiano este mai bun ca Messi sau invers. Sunt doi jucători unici, dar anul acesta Cristiano a fost mai bun. El a ratat astăzi (miercuri – n.r.), aşa cum Messi a ratat ieri (marţi – n.r.). Viaţa merge mai departe. Jucătorii mei au muncit ca nişte animale într-o tensiune incredibilă“.
Formaţia Bayern München s-a calificat în finala Ligii Campionilor, în urma victoriei, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare, din meciul cu Real Madrid, de pe „Santiago Bernabeu“, din manşa secundă a semifinalelor competiţiei. La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost 2-1 pentru Real, după ce în tur Bayern câştigase tot cu 2-1, astfel că partida a ajuns în prelungiri. Golurile au fost marcate de Cristiano Ronaldo ‘6 (penalti) şi ‘14 pentru Real Madrid, în timp ce pentru Bayern a înscris Robben ‘27 (penalti). La loviturile de departajare, pentru Real a marcat Xabi Alonso, iar Cristiano Ronaldo, Kaka şi Sergio Ramos au ratat. Pentru Bayern au marcat Alaba, Gomez şi Schweinsteiger, iar Kroos şi Lahm au ratat.
În finala Ligii Campionilor, care este programată pe 19 mai, pe „Allianz Arena“ din München, Bayern o va întâlni pe Chelsea Londra, care a eliminat-o în semifinale pe FC Barcelona cu scorul general de 3-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS