5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii joacă pentru onoare şi bani

Pandurii joacă pentru onoare şi bani

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Gaz Metan“, luni, ora 19.00, Dolce Sport
Gaz Metan: Pleşca – Zaharia, Fl. Lazăr, Markovic, Buzean – Breevelt, Todea, Dudiţă – A. Munteanu, Bawab, C. Petre. Antrenor: Cristi Pustai.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Lemnaru, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.

Fără griji la retrogradare, pandurii joacă astăzi doar pentru primele de victorie. Relaxaţi, băieţii lui Petre Grigoraş ştiu că doar victoriile aduc bani, iar asta e o miză importantă în fotbal. Gaz Metan nu a câştigat acasă în 2012 şi este într-o situaţie disperată, la un singur punct de retrogradare. Antrenorul gorjenilor Petre Grigoraş ştie că Gazul este un adversar greu. „E un meci mai liniştit din punct de vedere al punctelor pe care le-am acumulat. Întâlnim o echipă care a pierdut o semifinală de cupă nemeritat după jocul prestat, a pierdut la Cluj 3-0, dar a avut foarte mulţi absenţi, iar acum revin Markovic, Todea şi Buzean. E o echipă care nu a câştigat anul acesta pe teren propriu, e la un punct de retrogradare, aşa că sunt premisele unui joc extrem de încrâncenat de ambele părţi. Noi, puţin mai liniştiţi, ei mai atenţi la fiecare partidă. Gazul are jucători masivi şi e foarte periculoasă la faze fixe şi sunt convins că va încerca să ia cele trei puncte pentru a se îndepărta, măcar pe moment, de zona retrogradării. Trebuie să abordăm partida cu mare încredere, determinare, pentru că avem numai de câştigat din acest lucru“, a spus Grigoraş.

Terenul, un avantaj

Suprafaţa de joc de la Mediaş, cea mai bună din ţară, este perfectă pentru jocul de pase al oltenilor. Grig vrea să profite de acest atu, în ciuda statisticii negative a oltenilor pe terenul Gazului. „Nu putem spune că suntem favoriţi. Şi anul trecut am pierdut fără drept de apel la ei. În meciurile directe, la Gaz Metan nu am făcut decât o repriză de Doamne ajută. E bine că jucăm pe un gazon foarte bun, ştiţi că gazonul de la Mediaş e dintre cele mai bune din ţară, şi acesta este un avantaj pentru noi pentru că suntem o echipă de posesie, nu o echipă de forţă cu mingi lungi, cu angajament fizic“, a declarat Grigoraş. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS