24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima reprezentaţie

Ultima reprezentaţie

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş 72-83
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 900
Energia: Troupe (22 puncte), Gliga, Kabengele (3), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (22), Steffel (8), Mocanu (6), Nikolic (7), Guţoaia (4), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Gaz Metan: Moore (12 puncte), Mitchell (12), Drăguşin (13), Dumitrescu, Racoviţan, Ivanovic (14), Marcu, Jucan (4), Nicoară (19), Tomeljak (7), Zigeranovic (2). Antrenor: Ovidiu Teleabă.
Au arbitrat: G. Dima, A. Roşu, L. Ioniţă.

Gaz Metan Mediaş a câştigat meciul patru din play-off, la Târgu Jiu, în faţa Energiei Rovinari, şi cu scorul general de 3-1 a avansat în semifinalele Diviziei A de baschet masculin. Energia a încheiat sezonul pe locul 8.

Energia a luptat până la capătul puterilor în faţa candidatei la titlu, însă a gestionat prost momentele-cheie şi a pierdut cu Gaz Metan Mediaş meciul patru din play-off, scor 72-83 (24-24, 13-17, 14-16, 21-26). Şi arbitrii şi-au dorit să încheie disputa, judecând mai mereu în favoarea celor bogaţi. Băieţii lui Nikolic au început în forţă şi au condus cu 10-0, dar Gazul a egalat până la finalul primului sfert. De aici a fost o cursă de urmărire permanentă a amfitrionilor, împinşi de un public senzaţional, dar gorjenii au reuşit doar să egaleze în câteva rânduri. Recuperările ofensive au fost şi de această dată cheia partidei. Gazdele au reuşit doar 3, iar oaspeţii – 15. „Adversarii ne-au omorât cu recuperările. Ei au avut 15 recuperări ofensive şi un total de 44 de recuperări, în timp ce noi nu am prins mingea la panou decât de 28 de ori. Jucătorii mei au fost obosiţi şi nu cred că avem banca necesară pentru ca echipa să dea 100% pe teren în două meciuri consecutive. Nu am înţeles faultul tehnic care mi s-a acordat. Trebuie să mai spun ceva. La meciurile Energiei s-a întâmplat ca masa oficială să ne fure câteva puncte. Toată lumea a văzut că masa de la Târgu Jiu nu este potrivită pentru baschet. Cu toate acestea, sunt mulţumit de felul în care am jucat în aceste două partide. S-a văzut şi în acest meci lipsa lui Rajko Kljajevic şi s-a înţeles că, dacă am mai fi avut un jucător puternic sub panou, am mai fi avut o şansă. Trebuie să mulţumesc fanilor, care în ultimele două meciuri au făcut o atmosferă incredibilă. Suporterii merită să aibă o echipă de baschet şi mai bună sezonul care urmează“, a declarat Nikolic.
Fanii i-au aclamat îndelung pe baschetbalişti, apreciind efortul depus. Energia încheie sezonul 2011-2012 pe locul 8, a doua performanţă din istoria clubului gorjean.

Se ştie o semifinală

BC Timişoara şi CSM Bucureşti vor disputa şi al cincilea meci pentru stabilirea echipei care merge în semifinale. Învingătoarea va întâlni în continuare pe „U“ Mobitelco Cluj-Napoca. În cealaltă semifinală se vor duela Gaz Metan Mediaş şi CSU Ploieşti. Antrenorul Gazului, Ovidiu Teleabă, consideră că echipa sa are şanse să joace finala dacă prestează un joc colectiv. „Am făcut un meci mult mai bun, mai ales în partea defensivă şi la nivelul recuperărilor. Am jucat rapid şi jucătorii Energiei au picat fizic, aceasta este părerea mea. Anul acesta, au fost opt echipe bune în play-off, au fost unele rezultate surprinzătoare şi urmează meciuri grele pentru noi. Dacă jucăm serios şi ca o echipă, putem trece de adversarul redutabil pe care îl întâlnim în semifinale. Avem timp să pregătim aceste meciuri şi vom vedea ce va fi“, a declarat Teleabă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS