14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCel mult locul şase!

Cel mult locul şase!

Aflată la şapte puncte de plutonul candidatelor la titlu, Pandurii Târgu Jiu trebuie să-şi ia gândul de la cupele europen

Dacă în turul Ligii 1 emitea pretenţii la cupele europene, acum clasarea pe locul şase ar fi ţelul la care mai pot aspira elevii lui Petre Grigoraş. De vină sunt rezultatele slabe din 2012, când pandurii au obţinut doar nouă puncte. Cu lotul slăbit faţă de prima parte a campionatului şi la o distanţă de şapte puncte faţă de FC Vaslui, locul cinci, Grigoraş şi-a luat adio de la Europa. „Mai avem trei meciuri pe teren propriu şi cinci în deplasare. Va fi foarte greu. Depinde numai de noi să ocupăm un loc cât mai bun. O clasare în primele zece ar fi realizabilă şi orice loc mai sus ar fi un bonus. Dacă mă întrebaţi lucrul acesta cu lotul pe care-l aveam în iarnă, poate eram optimist. Poate aveam şanse mari la cupele europene“, a afirmat Grigoraş. Gorjenii au pentru ce lupta în continuare. Orice clasare mai sus înseamnă bani, atât în contul clubului, cât şi al jucătorilor. Locul şase le-ar fi la îndemână oltenilor, iar pentru a-l obţine sunt importante jocurile directe cu „U“ Cluj şi Oţelul. „Noi ştim ce avem de făcut. Nu s-a terminat. Mai sunt 24 de puncte în joc. Dacă am strânge 15 din astea ar fi senzaţional. E foarte greu să mai prindem cupele europene. Pentru locul şase sunt decisive meciurile cu „U“ Cluj şi Oţelul. Oţelul nu mai e o echipă de speriat“, susţine căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii.

Naşu’ contra finu’

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, îi va da replica luni naşului său, Ciprian Petre, mijlocaşul echipei Gaz Metan Mediaş. Pintilii nu ţine cont, însă, de relaţiile de familie şi vrea să obţină puncte de la Mediaş. „Noi mergem la Mediaş să facem un rezultat bun. Relaţia mea cu naşul e altceva, fotbalul e altceva. Anul acesta, cei de la Mediaş au mers mai prost în campionat, dar formează un grup foarte puternic, au echipă foarte bună. Au jucat pe mai multe fronturi, cupe europene, campionat, cupă. Ei au mare nevoie de puncte pentru că sunt în zona retrogradării, dar şi noi mergem să ne luptăm pentru fiecare punct. Ne-ar mai trebui minimum şase puncte pentru îndeplinirea obiectivului“, a declarat Pintilii.

Voiculeţ, fără milă

La un punct de retrogradare, Gaz Metan Mediaş este într-o situaţie dificilă. Claudiu Voiculeţ nu are însă milă de sibieni. „Normal că e un meci mai important pentru ei. Trebuie să câştige, dar şi noi trebuie să luăm puncte. Nici ei nu au avut milă de noi anul trecut, când ne trebuia puncte şi ne-au învins cu 2-0. Vrem cât mai multe puncte până la final pentru că jucăm pe prime. Obiectivul nostru e 1-10, dar cu cât mai sus, cu atât mai bine“, a declarat Voiculeţ.
Nevoia de puncte a gazdelor şi terenul foarte bun sunt elementele de care se agaţă pandurii la Mediaş. „Sperăm să urmeze a treia victorie în deplasare. Gazul va trebui să atace şi ne convine, va fi diferit de ce s-a întâmplat în tur când au venit să se apere. A fost greu să le dăm gol. Acum avem şi avantajul de a juca pe un teren bun“, a mai afirmat Voiculeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS