5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParcurs dezastruos în 2012

Parcurs dezastruos în 2012

Pandurii Târgu Jiu este penultima într-un top al meciurilor din acest an, cu doar şase puncte câştigate

Pandurii, locul 8 după 25 de etape, trăieşte, încă, fără griji datorită parcursului excelent din 2011. Doar nouă puncte mai despart pandurii de primul loc retrogradabil, iar asta trebuie să-i pună în gardă. Jocul echipei lui Grigoraş este pe alocuri încântător, uneori ridicol, aproape întotdeauna ineficient. Pierderile din iarnă se reflectă în rezultatele foarte slabe din 2012. Cu doar 6 puncte câştigate, Pandurii este penultima într-un top al meciurilor din acest an. Doar ultima clasată, CS Mioveni, este mai slabă. O scuză palidă ar fi că Pandurii a întâlnit, în acest timp, trei pretendente la titlu, CFR Cluj (0-2), Dinamo (2-2) şi Steaua (1-1). Fără investiţii la nivelul lotului, Pandurii are de ce să se teamă. Reculul a fost, de altfel, anticipat de Petre Grigoraş. „Echipele din subsolul clasamentului adună puncte etapă de etapă şi asta este îngrijorător. Cred că de mult timp nu s-a mai întâmplat să fie atât de strâns campionatul, şi în fruntea lui, şi la mijloc, şi la retrogradare. Nu este o mândrie pentru noi parcursul din acest an. Este un recul destul de mare faţă de tur, şi ca joc, şi ca număr de puncte. Nu am crezut nici un moment că o să ajungem în situaţia de a ne gândi la alte prostii. Cu părere de rău, trebuie să recunosc că suntem slăbiţi faţă de turul campionatului, dar parcă nu mă aşteptam să câştigăm atât de puţine puncte“, a declarat Grigoraş.

Meci capital cu Târgu Mureş

Fără victorie acasă în retur, Pandurii nu mai are voie să facă concesii. FCM Târgu Mureş trebuie asimilată ca o contracandidată la retrogradare, iar victoria este esenţială. Grigoraş este sigur că va redresa situaţia. „Mai sunt nouă etape, iar diferenţa de nouă puncte nu este mare. Suntem obligaţi să câştigăm sâmbătă şi să ne liniştim, în ideea de a ne îndeplini obiectivul pentru că nici nu vreau să mă gândesc la evitarea retrogradării. Ne trebuie o schimbare, un şoc, pentru a ne reveni. Şocul acesta sper să-l produc săptămâna asta. Cu revenirea lui Pintilii, cu a lui Vlad, jocul nostru o să arate altfel“, a afirmat Petre Grigoraş.

Fratele lui Viera,
la Târgu Jiu

Pandurii l-a adus la probe pe fratele fundaşului central, Ousmane Viera. „Ca să-l stimulăm mai mult pe «Neluţu», l-am adus pe frate-său. O să vedem ce se întâmplă cu el. Deocamdată nu ne putem pronunţa. Dacă va da randament, va rămâne. Normal, joacă fundaş stânga. Eu, personal, nu l-am văzut şi nu pot să spun nimic despre el“, a comentat Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS