10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor să producă surpriza la Mediaş

Gorjenii vor să producă surpriza la Mediaş

Energia Rovinari (locul 8) şi Gaz Metan Mediaş (locul 1) dispută, astăzi şi mâine, primele două partide din play-off-ul diviziei A de baschet masculin, ambele pe terenul ardelenilor. Prima clasată la finalul sezonului regulat, Gaz Metan Mediaş, este, teoretic, favorită la câştigarea titlului în acest sezon. Energia Rovinari, a doua oară în play-off în scurta sa istorie de primă divizie, este outsider. Tehnicianul Slobodan Nikolic crede în şansele echipei sale şi speră să producă surpriza. „Gaz Metan Mediaş este favorită în faţa noastră, dar nu mergem acolo doar pentru a juca. Sunt sigur că vom juca bine, am vrea să împingem acest sfert de finală până la meciul cinci. Toată lumea e motivată şi pregătită, nu văd vreun motiv pentru care să nu fim 100% pregătiţi. Mediaş are o echipă bună, cu 9-10 jucători de valoare. Au terminat sezonul regulat pe primul loc, au jucători experimentaţi, Tomeljak, Zigeranovic, Mittchel, Ivanovic, Jucan, Drăguşin sau Nicoară. Ei sunt favoriţii cerţi, însă este sport şi orice se poate întâmpla. Nu e pentru prima dată când se întâlneşte David cu Goliat. Dacă putem produce o surpriză, de ce nu?“, a spus Nikolic.
Tehnicianul sârb consideră primul joc cel mai important. „Avem o pregătire specială în privinţa acestor două meciuri de la Mediaş. Am putea avea probleme că jucăm două meciuri în două zile, nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva, nu avem jucători experimentaţi. Primul meci e cel mai important. Am experienţă de play-off timp de şase ani. Până acum eram pe poziţia de favoriți, ştiu că există o presiune pe favorită, iar dacă vom avea o mică şansă o vom fructifica. Presiunea e pe echipa din Mediaş“, a explicat tehnicianul sârb.

Blocajul defensiv
e cheia

Energia Rovinari a plecat la Mediaş fără Rajko Kljajevic, care şi-a făcut bagajele şi a plecat în Serbia fără nici o explicaţie. Gorjenii au pierdut astfel unul dintre jucătorii mari, iar misiunea lor va fi şi mai dificilă sub panou, acolo unde se decide meciul. „Blocajul defensiv contează. Dacă vom recupera mingi sub panoul propriu, vom avea meciul în mână. Ne vom apăra bine, dar ei au jucători buni, care pot face recuperări ofensive, ceea ce nu prea e bine. Se joacă la Mediaş, iar acolo este o atmosferă bună de baschet“, a spus Nikolic. Primul meci al seriei are loc astăzi, de la ora 18.00, iar al doilea este programat mâine, de la aceeaşi oră. Gaz Metan Mediaş a câştigat ambele întâlniri din sezonul regulat, 104-91, la Mediaş, şi 85-79, la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS