11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala, doar un vis pentru Oltchim

Finala, doar un vis pentru Oltchim

Oltchim a pierdut partida retur cu Gyor din semifinalele Ligii Campionilor, cu 31-23 (19-12), şi a ratat calificarea în finala competiţiei. În tur, fetele lui Radu Voina câştigaseră cu 35-31.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea mai au de aşteptat un an pentru a juca din nou o finală de Liga Campionilor. Avantajul de patru goluri din prima manşă nu i-a fost suficient campioanei României pentru calificarea în finală, adversarele de la Gyor câştigând detaşat returul desfăşurat sâmbătă la Veszprem, în prezenţa a 6.000 de spectatori. Campioana Ungariei s-a impus cu 31-23 (19-12), luându-şi astfel revanşa, după ce în urmă cu două sezoane a fost eliminată în semifinale, chiar de Oltchim, care îşi ratează obiectivul în acest an, disputarea finalei.
Jocul cu extreme, aruncările de pe inter au fost aproape inexistente la Oltchim, la acestea adăugându-se şi ghinionul. De nu mai puţin de cinci ori au trimis româncele în bară în repriza a doua, ratările şi greşelile din defensivă afectând şi mai mult moralul vâlcencelor. Cu trecerea timpului, diferenţa tot mai mare de goluri şi cronometrul n-au mai dat şanse jucătoarelor pregătite de Radu Voina, româncele recunoscându-se învinse în final, după ce echipa din Ungaria a condus chiar şi cu nouă goluri diferenţă. La Gyor, Haraldsen a fost impecabilă, Amorim şi Radicevici au fost impunătoare atât în defensivă, cât şi în ofensivă, iar Anita Gorbitz a marcat gol după gol.

Manea: Nu arbitrii au făcut diferenţa

Oana Manea a ţinut să precizeze că vâlcencele nu au pierdut din cauza arbitrilor. „Ne-am dorit foarte mult să câştigăm şi poate că din această cauză am făcut şi multe greşeli. Nu trebuie să dăm vina pe arbitri, nu ei au făcut diferenţa. Noi am greşit foarte mult. Gyor nu ne-a surprins cu nimic. Cu toate că am ştiut exact cum joacă ele, am greşit foarte mult, aşa suntem noi. Este o performanţă că am ajuns până aici. Sigur vor fi şi oameni care ne vor critica. Aşa se întâmplă la noi, se uită ce ai făcut în trecut, se şterge tot“, a completat Oana Manea.
Pentru Gyor, formaţie antrenată de Karl Erik Bohn, au jucat: Haraldsen – Gorbicz (12 goluri), Loke (6), Amorim (5), Lekic (5), Radicevic (2), Kovacsics (1). La Oltchim au evoluat: Tolnai, Dinu -Manea (3), Managarova (3), Nechita (3), Băbeanu (3), Meiroşu (3), Vetkova (2), Vizitiu (2), Ozel (2), Elisei (1), Brădeanu (1). Au mai intrat: Curea şi Chirilă.
Gyor va juca finala, cel mai probabil în faţa muntenegrencelor de la Buducnost, care au câştigat prima manşă a semifinalelor în deplasare, pe terenul norvegiencelor de la Larvik, scor 22-20. Returul s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei, la Podgorica.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS