11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Vremea revanşei!

Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Astra“ (Ploieşti), duminică, ora 17.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Astra:
Lung – Bărboianu, Găman, Oprsal, Morais – Seto, Pătraşcu – Stan, Băjenaru, William – De Amorim.
Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ, Nistor, Maxim – Lemnaru, Batin, Ibeh.
Antrenor: Petre Grigoraş.

Pandurii a pierdut nemeritat în tur cu Astra (1-2), iar acum Petre Grigoraş mizează pe orgoliul rănit al elevilor săi. O victorie la Ploieşti le-ar garanta gorjenilor atingerea obiectivului.

Pandurii trece printr-o perioadă fastă, trei jocuri consecutive fără înfrângere, şi merge la Ploieşti cu gândul de a continua seria pozitivă. Problemele de lot îi dau ceva bătăi de cap lui Petre Grigoraş, dar tehnicianul speră să o scoată la capăt. Grig nu se poate baza pe Vlad, accidentat, şi Pintilii, suspendat, iar Viera este incert. „Va fi foarte dificil în condiţiile în care nu poţi să ai două jocuri consecutive cu acelaşi lot. L-am pierdut pe Pintilii, din păcate nici Vlad nu are şanse mari să-şi revină. Viera nu s-a pregătit normal, era ultimul mohican din linia de apărare de anul trecut. Nu avem ce face. Dacă vrem să îndeplinim obiectivul, va trebui să strângem rândurile, să facem un joc bun“, a spus Grigoraş. Acesta este convins că jocul cu Astra va fi şi mai greu odată cu instalarea lui Mircea Rednic pe banca tehnică şi a lui Dinu Gheorghe la şefia clubului ploieştean. „Aţi văzut acum şi schimbarea de antrenor la Astra Ploieşti, un antrenor foarte cunoscut, un preşedinte, de asemenea, cunoscut. Sunt convins că fiecare jucător de acolo va încerca să-i demonstreze că merită să rămână şi din vară. Fiecare antrenor are filosofia lui despre fotbal. Nu ştiu ce poate schimba într-un timp aşa scurt, dar, din punct de vedere al atitudinii, sunt convins că va fi un plus“, a mai spus Grigoraş.

Victorie
pentru obiectiv

O victorie a pandurilor la Ploieşti ar fi echivalentă cu îndeplinirea obiectivului în acest sezon, clasarea în primele zece echipe ale Ligii 1. „O victorie acolo ne-ar garanta în proporţie mare un loc în primele zece echipe. Nu mă gândesc la clasarea de la sfârşit. Ne pare rău că nu o să avem spectatori în tribună cu FCM Târgu Mureş, căci e un meci foarte dificil. Urmează apoi meciuri foarte grele. Să nu facem calcule acum. Să avem atitudine, aşa cum s-a văzut şi în ultimele partide“, a spus tehnicianul pandurilor.
În tur, Astra s-a impus la Târgu Jiu, scor 2-1, la capătul unui joc dominat categoric de gorjeni. Grig mizează acum pe setea de revanşă a elevilor săi. „Am avut vreo zece ocazii în tur şi am dat un singur gol. Acum nu ştiu dacă o să mai avem atât de multe ocazii, dar ne dorim un rezultat bun şi eu am încredere că-l putem obţine. Avem meci greu, dar ar trebui să avem şi noi puţin orgoliu pentru că în tur am pierdut absolut nemeritat pe teren propriu şi poate orgoliul din noi va renaşte şi vom obţine un rezultat bun. Avem nevoie de asta“, susţine Grigoraş.
Întâlnirile din Liga 1 dintre Astra şi Pandurii nu s-au încheiat niciodată la egalitate. Din cele cinci jocuri disputate, Astra a câştigat trei, iar Pandurii, două.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS