10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, misiune imposibilă

Energia, misiune imposibilă

Poli Iaşi – Energia Rovinari 55-97
Sala Sporturilor Iaşi, spectatori 300.
Poli: Cobzaru (8 puncte), Popovici (5), Hurjui (11), Anghel, Nicolae (15), Dăscălescu (2), Necșanu, Surugiu (3), Rotariu, Filip, Amărghioalei (7), Chidiu (4). Antrenor: Costel Moscalu.
Energia: Gliga (11 puncte), Alionescu (2), Bratoloveanu, Nikolic (9), Mocanu (6), Kabengele (21), Guţoaia (7), Steffel (17), Darby (11), Troupe (13), Kljajevic. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Au arbitrat: A. Anica, S. Drugău, Dr. Nicolae.

Energia Rovinari va întâlni Gaz Metan Mediaş în play-off. Primul meci este programat pe 11 aprilie, la Mediaş.

Energia a câştigat, aşa cum era de aşteptat, pe terenul ultimei clasate, Poli Iaşi, scor 97-55 (28-16, 29-15, 25-14, 15-10), şi a încheiat sezonul regulat al diviziei A de baschet masculin pe locul 8, cu un bilanţ de 16 victorii şi 12 înfrângeri. Jocul de la Iaşi nu a avut istoric, gorjenii conducând chiar şi cu 42 de puncte. Tehnicianul Slobodan Nikolic a rulat tot lotul, iar pe final şi-a menajat jucătorii de bază, încheind partida cu rezervele Bratoloveanu, Alionescu, Gliga şi Deconescu pe teren. Surprinzătoare, în sensul negativ, sunt procentajele lui Rajko Kljajevic, care în 18 minute petrecute pe teren nu a aruncat niciodată la coş, pivotul sârb contribuind doar cu 2 recuperări defensive şi o pasă decisivă. Cel mai bun om al meciului s-a dovedit fostul component al echipei din Iaşi, Brice Kabengele, 21 de puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, pentru un coeficient de 40 la eficienţă.

A doua oară în play-off

Gorjenii şi-ar fi dorit BC Timişoara în play-off, însă vor avea parte de un adversar mult mai incomod, Gaz Metan Mediaş. Gruparea sibiană a încheiat sezonul regulat pe locul 1, la egalitate cu BC Timişoara, însă a beneficiat de avantaj în jocurile directe. Gaz Metan a câştigat ambele dispute cu Energia din sezonul regulat, 104-91, la Mediaş, şi 85-79, la Târgu Jiu. Pentru Energia Rovinari este a doua participare în play-off, prima având loc în sezonul de debut al echipei în divizia A, 2008-2009. Cu Theo Evans pe bancă, Energia a înfruntat atunci BC Elba Timişoara, bănăţenii calificându-se în careul de aşi cu scorul de 2-1, meciul decisiv având nevoie de prelungiri. Iată şi restul partidelor de pe tabloul principal: BC Timişoara – CSM Bucureşti, U Mobiltelco Cluj Napoca – BC Mureş Târgu Mureş, Asesoft Ploieşti – CSM Oradea. Primul tur al play-off-ului se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS