17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Maximum posibil

Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 1-1
Stadion „Municipal“, spectatori 9.000.
Au marcat: Maxim ’81 / Chipciu ’74.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, I. Rada, Cristea – Voiculeţ, Pintilii (’92, Neagu), Nistor – Maxim (’84, Al. Grigoraş), Batin, Ibeh (’80, Lemnaru). Antrenor: Petre Grigoraş.
Steaua: Stanca – Geraldo, Chiricheş, Iliev, Pârvulescu – Chipciu, Răduţ (’61, T. Bălan), Bourceanu, Tănase (’71, Fl. Costea) – Tatu, Rusescu (’84, M. Costea). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Cartonaşe galbene: Cristea, Voiculeţ, Pintilii, Nistor, Maxim / Tatu, Bourceanu.
Au arbitrat: M. Avram – A. Ghinguleac, V. Marinescu.

Steaua Bucureşti avea acontate cele trei puncte cu zece minute înainte de final, dar Maxim a făcut dreptate, după o repriză secundă controlată în totalitate de gazde

Disperată să rămână în lupta pentru titlu, echipa lui Mihai Stoichiţă a realizat un presing sufocant, care a tăiat din faşă construcţia pandurilor. Jocul foarte avansat al Stelei nu a adus, însă, şi mari ocazii. Chiricheş a produs prima şansă de gol în minutul 15, dar Mingote a scos în corner. În finalul reprizei, Steaua a avut o mare oportunitate. Poate cea mai clară. Tănase a şutat în bară, oaspeţii au recuperat şi Tatu a trimis în plasa laterală. Pandurii s-a arătat mai proaspătă şi mai decisă la reluare. Nistor s-a jucat cu apărarea oaspeţilor, l-a lobat pe Stanca, însă Chiricheş a degajat providenţial de pe linia porţii (‘64). Batin şi-a continuat seria nereuşitelor, şutând în Stanca din situaţie de unu la unu (‘69). Chipciu a fost înger şi demon în doar şapte minute. Mai întâi a readus echipa din Ghencea în lupta pentru titlu cu un şut fenomenal, singurul de altfel al Stelei din repriza a doua (0-1, ‘74), pentru ca mai apoi să greşească decisiv la golul lui Maxim (1-1, ‘81). Între timp, transversala l-a protejat pe Stanca la şutul lui Nistor (‘78).

Rezultat echitabil

Antrenorul Petre Grigoraş s-a declarat mulţumit de remiza cu Steaua, dar mai ales de atitudinea jucătorilor săi. „Până la urmă este un rezultat echitabil. Să zicem că am avut puţină şansă în prima repriză. În partea a doua am schimbat rolurile şi cred că şansa a fost de partea lor. Nu sunt supermulţumit că am scos doar egal, dar nu pot să fiu decât mulţumit de atitudinea, dăruirea jucătorilor mei şi lucrul acesta e foarte important pentru mine. S-a văzut dorinţă. Nu am jucat cu o echipă de mâna a doua, ci cu una din cele mai bune echipe care s-au prezentat la Târgu Jiu. Poate cea mai puternică, din cele din faţă. Este bine că nu am pierdut, că nu am căzut psihic şi nici fizic după golul de mare fotbalist al lui Chipciu, şi am reuşit să revenim. Un punct câştigat“, a declarat Grigoraş.
Prin semieşecul de la Târgu Jiu, Steaua şi-a redus considerabil şansele la titlu. Mihai Stoichiţă nu contestă rezultatul, dar aruncă responsabilitatea şi asupra lui Ilie Stan. „Meci frumos, deschis. S-a terminat doar 1-1 din cauza inexactităţilor la finalizare. Un 4-4 nu era exclus. Noi am căzut un pic fizic în a doua repriză, nu am mai putut face presingul agresiv, să fim foarte sus. Ne-am retras puţin şi am permis gazdelor să ajungă la poartă. Rezultatul mi se pare echitabil. Am senzaţia că ei se bucură mai mult decât noi pentru acest egal“, a declarat Stoichiţă.

Incidente la Târgu Jiu

În minutul 25 al partidei, un suporter a pătruns pe teren şi i-a arătat posteriorul portarului Stelei, Stanca. Forţele de ordine au intervenit şi l-au evacuat împreună cu un alt individ care încerca să-l scoată de pe teren. Fanul era localnic, simpatizant al Universităţii Craiova, şi a protestat, astfel, împotriva deciziei de excludere a formaţiei favorite din fotbalul românesc. Celor doi li s-a întocmit dosar penal. Petre Grigoraş a comentat cu umor incidentul: „Băiatul poate intenţiona să se ducă la toaletă pentru că pantalonii erau puţin mai jos decât era normal. Şi în Anglia, şi în alte ţări mai apare câte un fan care îşi arată părţile intime. E bine că nu s-a întâmplat nimic cu jucătorii, arbitrii. Şi-a luat na-na la fund, dar asta e viaţa, prostia şi plăcerea se plătesc. E bine că nu s-a întâmplat ca la Ploieşti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS