6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima bătălie pentru finala Ligii Campionilor

Prima bătălie pentru finala Ligii Campionilor

Handbalistele de la Oltchim vor să învingă duminică (ora 18.00) Gyorul, în prima manşă din semifinalele Ligii Campionilor şi să-şi asigure şanse pentru calificarea în finală

Pentru a treia oară în ultimele patru sezoane, campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca în semifinalele Ligii Campionilor. Pentru un loc în ultimul act al competiţiei, fetele lui Radu Voinea se vor lupta cu ETO Gyor, cea mai bogată echipă de handbal din Europa, nimeni alta decât principala favorită la câştigarea trofeului. În ciuda acestui fapt, la pariuri, Oltchim are prima şansă în partida tur, programată duminică, la Râmnicu Vâlcea, de la ora 18.00, în direct la Digisport 1. Sala „Traian“ va fi arhiplină, biletele vânzându-se vineri ca pâinea caldă. Preţul unui tichet a fost cuprins între 40 şi 80 de lei.

Oltchim, neînvinsă acasă

Adversarele de duminică sunt cunoştinţe vechi, doar în ultimii cinci ani aflându-se de șase ori faţă în faţă. De fiecare dată, Oltchim a câştigat partida de acasă! Mai mult, în sezonul 2009-2010, vâlcencele s-au calificat în singura finală de Liga Campionilor din palmares, după ce au depăşit-o chiar pe Gyor. Actul final a fost pierdut în faţa lui Larvik, echipă ce luptă şi în această ediţie pentru accederea în actul final. În cealaltă semifinală se vor duela Larvik HK şi Buducnost Podgorica, manşa tur fiind sâmbătă, în Norvegia, iar cea retur, la Podgorica, în 8 aprilie.

Voina: Şansele sunt egale

Antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a declarat că duelul cu Gyor va fi echilibrat, adversara având un avantaj pentru că va juca pe teren propriu manşa retur, programată pe 7 aprilie, la Veszprem. „Meciul de duminică va fi foarte greu. Ne luptăm cu o echipă completă, puternică, mai puternică decât în anii precedenţi. Gyor şi-a întărit postul de pivot, cel de extremă dreapta, dar şi poarta, cu jucătoare de mare valoare, care au adus un plus întregii echipe. Vizează câştigarea trofeului, aşa cum mereu a luptat până în fazele finale. Noi, din păcate, nu vom putea alinia întreaga echipă, pe lângă fetele care absentează de atâta vreme – Ungureanu, Neagu şi Stanca – este şi Jovanovici, care a suferit acea accidentare la umăr şi încă nu este refăcută. Nu s-a antrenat, dar nu ne rămâne decât să speram că îşi va reveni până la ora meciului tur“, a declarat Voina, citat de Mediafax. Tehnicianul campioanei a făcut referiri şi la şansele de calificare mai departe. „Din punctul meu de vedere, chiar dacă situaţia noastră nu este prea roz, cred că şansele sunt egale pentru ambele echipe. Poate exista acel plus pentru Gyor, având în vedere că va juca returul acasă. Nici un meci nu seamănă cu altul, iar motivarea contează foarte mult. Vorbim de primele patru echipe din Europa, iar la acest nivel totul este echilibrat. Este ceva bun că am ajuns aici, dar noi nu prea ştim să apreciem lucrurile bune“, a mai spus Voina.
Tehnicianul oltean a avut un mesaj pentru fanii Oltchimului, spunând că îi aşteaptă să fie alături de echipă: „Sunt convins că sala va fi neîncăpătoare şi că fanii vor fi alături de noi. Sunt cunoscători şi iubitori de handbal, iar prezenţa şi încurajările lor ne vor ajuta foarte mult. Jucăm şi pentru ei şi avem nevoie de ei“.

Drumul până în „careul de aşi“

Până a ajunge în semifinale, Oltchim a trecut de cele două faze ale grupelor. În prima nu a avut probleme, câştigând cu cinci succese în șase partide seria din care au mai făcut parte Itxako (finalistă sezonul precedent), Volvograd şi Buxtehuder. În faza principală a competiţiei a fost mult mai dificil, Oltchim adunând doar trei victorii în grupă cu Metz şi Ljubjana. Contra muntenegrencelor de la Buducnost, Oltchim a pierdut clar ambele dispute.
În mod paradoxal, lui Gyor i-a fost mai greu în prima fază, gruparea maghiară bifând două eşecuri, ambele în deplasare, la Randers şi Hypo Viena. În turul următor, cu patru succese, o remiză şi un eşec, Gyor a câştigat o serie foarte grea, din care au mai făcut parte Midtjylland, Itxako şi Larvik.

Confruntările din ultimii cinci ani

Liga Campionilor
2007-2008: Gyor-Oltchim 30-27, Oltchim-Gyor 32-27
2008-2009: Oltchim-Gyor 28-26, Gyor-Oltchim 30-28
2009-2010: Gyor-Oltchim 25-25, Oltchim-Gyor 24-20

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS