14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu au învăţat nimic din greşeli!

Nu au învăţat nimic din greşeli!

Voleibaliştii craioveni au cedat, pe teren propriu, în faţa echipei din Piatra Neamţ (scor 2-3), după un meci parcă tras la indigo cu cel de la mijlocul săptămânii trecute. Oltenii vor lupta acum pentru locurile 7-8, cu Steaua Bucureşti.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, ajunsă în premieră în play-off-ul campionatului (locurile 1-8), a ratat sâmbătă ocazia să se apropie de o performanţă notabilă. Oltenii au pierdut şi meciul al doilea cu VCM LPS Piatra Neamţ, în decisiv, la fel ca în prima partidă, şi vor juca pentru locurile 7-8 cu Steaua Bucureşti, în timp ce formaţia moldoveană se va lupta pentru locul cinci, calificant în cupele europene.
Sâmbătă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, oaspeţii şi-au adjudecat primul set (28-26), craiovenii au preluat conducerea după 25-23 şi 25-15, nemţenii au reuşit să egaleze surprinzător după ce au câştigat setul patru (26-24), apoi şi-au adjudecat şi setul cinci, decisiv, scor 15-10, nemaifiind nevoie să dispute meciul al treilea, deoarece au câştigat două partide.
Antrenorul SCM-U, Dan Pascu, a punctat la finalul partidei că jucătorii săi nu au învăţat nimic din greşelile comise în primul meci cu Piatra Neamţ, disputat miercurea trecută, în deplasare: „Din păcate, pot spune că nu învăţăm nimic din înfrângeri. Meciul a fost o copie fidelă a celui de la Piatra Neamţ. Şi acolo am avut 2-1, am început bine setul patru, am condus şi am dominat adversarul, ne-am relaxat prea devreme şi lucrul acesta ne-a costat. La fel s-a întâmplat şi acum. Am trecut pe lângă o şansă mare de a juca pentru locurile 5-6 pentru că echipa din Piatra Neamţ este apropiată valoric de noi, dar şi-a dorit mai mult să câştige şi au luptat mai mult pentru cauza lor“. Pascu a explicat motivele eşecului: „Dacă le reproșez ceva jucătorilor, este faptul că nu au avut curaj, îndrăzneală şi nu au crezut în şansa lor. Relaxarea şi starea de automulţumire, în special în setul patru, i-au costat. Am pierdut setul patru pe greşeli individuale, copilăreşti, nu mai e de vină nimeni decât noi – jucătorii, eu şi toţi care ne ocupăm de această echipă. De obicei, locul în clasament reflectă şi valoarea echipei, iar în acest moment noi rămânem în luptă pentru locul şapte, urmând să jucăm cu Steaua. Partidele cu Steaua se vor juca pe 4, 18 şi 22 aprilie, după sistemul „cel mai bun din trei partide“. În partida de sâmbătă, pentru SCM-U au evoluat jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Adrian Briscan, Ionuţ Ion, Ionuţ Rus, Marius Ciortea, Marian Bala – Miloş Gavrilovic. Au mai jucat: Nicolae Ghionea şi Cristian Pop.

Confruntare Craiova-Piatra Neamţ pentru locul 5 şi la fete

Aşa cum era de aşteptat, echipa feminină de volei SCM-U Craiova nu a putut opri Tomis Constanţa în cursa spre titlu, oltencele cedând cu scorul general 2-0 după cele două partide, disputate vineri şi sâmbătă pe terenul echipei de la malul mării, în care nu au câştigat nici un set. Vineri, Tomis s-a impus cu 25-20, 25-15, 25-19. Sâmbătă, într-o partidă în care oltencele erau considerate gazde, pentru că au acceptat să joace meciul de pe teren propriu la Constanţa, Tomis a câştigat cu 25-23, 25-21, 25-15. „Sunt mulţumit de evoluţia fetelor în cele două partide. Poate că în prima au intrat prea timorate, dar în partida a doua au fost mai încrezătoare în forţele lor şi neşansa a făcut să pierdem primul set. Suntem în creştere de formă şi luptăm pentru locul cinci“, a spus Marian Constantin, antrenorul SCM-U. În faza a doua din play-off (locurile 5-8), oltencele vor juca tot contra unei echipe din Piatra Neamţ, VC Unic LPS. Partidele se vor disputa joi, la Piatra Neamţ (în direct la Digisport), pe 2 aprilie (Craiova), şi pe 5 aprilie (Piatra Neamţ), dacă va mai fi nevoie“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS