10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Gură de oxigen

CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu 0-2
Stadion „Orăşenesc” (Mioveni), spectatori 700.
Au marcat: Batin ’16, Viera ‘53.
Mioveni: Cobrea – I. Voicu (’30, Crăciun), B. Stoica, Ad. Iordache, Baicu – Enache, Ispir, Năstăsie, Mandea (’30, Cl. Ionescu), Zuluf (’59, Coşereanu) – Ayza.
Antrenor: Marian Pană.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ (’86, Neagu), Pintilii, Nistor – Maxim (’54, Al. Grigoraş), Batin (’80, Lemnaru), Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Voicu, Cl. Ionescu / Viera, Batin, Pintilii, Cristea.
Au arbitrat: I. Dima – V. Marinescu, C. Nica.

Pandurii Târgu Jiu a obţinut prima victorie în retur, pe terenul ultimei clasate, CS Mioveni. Pe lângă puncte, succesul repară şi moralul gorjenilor, zdruncinat de seria de nereuşite.

După 102 zile, pandurii au câştigat din nou în Liga 1. Ultimul succes data din 12 decembrie 2011, 5-2 cu Chiajna, la Târgu Jiu, iar Grig îşi făcea deja griji. „Lanterna roşie“ a fost, însă, adversarul perfect pentru revirimentul oltenilor. Trupa lui Petre Grigoraş aproape că nu a întâmpinat rezistenţă, iar tiki-taka gorjenească a produs şi goluri, nu numai laude. Ibeh l-a ridiculizat pe Ionuţ Voicu, i-a pasat lui Batin în faţa porţii, acolo de unde era imposibil de ratat (0-1, ‘16). Pandurii au cerut şi un penalti, patru minute mai târziu. Plecat de la limita offside-ului, Batin a trecut mingea pe lângă Cobrea, a fost agăţat, dar debutantul Iulian Dima nu a dictat nimic (‘20). Pandurii şi-a securizat succesul în startul reprizei secunde. Nistor a executat un corner şi Viera a punctat nestingherit din centrul careului, cu capul (0-2, ‘53). Gorjenii au jucat precis şi în defensivă, reuşind al doilea meci consecutiv fără gol primit, ceva inedit pentru ei.

Grig, bucuros

Petre Grigoraş a mulţumit în vestiar jucătorilor pentru victorie. Cele trei puncte obţinute la Mioveni ţin Pandurii în obiectiv. Mai mult, produc efecte şi în plan psihologic. „Uitasem să ne bucurăm şi situaţia noastră se agrava. Nu pot să spun că am făcut un meci strălucit. Am jucat mai economicos, iar victoria este absolut meritată, am controlat meciul per total. Începutul mai prost din 2012 a afectat şi moralul jucătorilor, şi pe al meu, personal. Logic, am avut ieşire de bucurie, o descătuşare, pentru că aveam nevoie de un imbold şi eu, şi echipa. Sperăm să rămânem în primele zece echipe, e obiectivul nostru. Clasamentul s-a strâns foarte mult şi la vârf, şi la retrogradare. S-au înregistrat rezultate surprinzătoare. Această victorie este ca o gură de oxigen şi sperăm să ne crească moralul pentru partida cu Steaua, meci cu altă încărcătură“, a declarat Grigoraş la DigiSport. „Sper să ne revenim cu victoria asta şi să o ţinem tot aşa. Urmează meciul cu Steaua acasă şi vom juca fără nici o emoţie. Meciul cu Mioveni a fost important pentru noi să ieşim din pasa proastă“, a spus şi Mihai Pintilii, la DigiSport.

Tamboura a semnat
pe trei ani

Vârful din Mali, Mahambe Tamboura, în vârstă de 21 de ani, a semnat cu Pandurii Târgu Jiu un contract pe trei ani, iar de astăzi va intra în programul normal de pregătire al echipei. Tamboura a fost remarcat în Turcia, în tricoul echipei Shkendija, când a marcat două goluri echipei lui Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS