8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii şi-au respectat blazonul

Găzarii şi-au respectat blazonul

Gaz Metan Severin – CSM Vâlcea 2-1
Au marcat: Olah ‘37-p., Zaharia ‘39 / J. Nicolae ’59.
Severin: Şteţca – Mirescu, Bălău, Cosic, Giurgiu – Zaharia, Mitic, Olah (’68, Dandea), Bălace (’90, Neacşa) – Vancea, Abba (’63, Moutinho).
Antrenor: Marian Bondrea.
Vâlcea: Tufiş – Vasile, Popescu, Plecanciuc, Vătăjelu – Thiandoum, Mitu (’58, J. Nicolae) – Pribac, Pârvu, Văduva (’68, Eremia) – Gogoşoiu (’46, Majhtar).
Antrenor: Marius Mitu.
Au arbitrat: H. Fesnic – S. Gero, D. Lucaciu (toţi din Cluj).

Gaz Metan Severin s-a impus în derbiul Olteniei, câştigând cu 2-1 confruntarea cu CSM Vâlcea

Emoţii, dorinţă de victorie, de afirmare, asta au arătat fotbaliştii de la Gaz Metan Severin înaintea fluierului de start al arbitrului Horaţiu Fesnic din partida de sâmbătă, cu CSM Vâlcea. Tracul a dispărut treptat, din minutul 15 găzarii reuşind să combine mai mult la mijlocul terenului şi să se apropie de poarta lui Tufiş. Dezechilibrul din teren şi de pe tabelă s-a produs în minutul 36, când căpitanul gazdelor, Milan Mitic, a fost tras de mână în careu de către antrenorul-jucător al vâlcenilor, Marius Mitu, „centralul“ indicând just lovitură de la 11 metri. Penaltiul a fost transformat cu precizie de Adrian Olah (1-0, ‘37), care a făcut o partidă bună. Nici nu s-au dezmeticit bine oaspeţii, că Tufiş a scos din nou mingea din aţe, Zaharia executându-l cu un şut puternic, de la 20 de metri lateral-dreapta, plasat la colţul lung (2-0, ‘39), stabilind totodată rezultatul pauzei.
La reluare, găzarii au făcut un uşor pas înapoi, iar asta i-a costat un gol, craioveanul Jackie Nicolae reducând din diferenţă cu un şut violent de la 20 de metri, mingea lovind bara înainte să intre în poartă (2-1, ‘59). Certaţi de pe margine de Marian Bondrea, găzarii s-au trezit şi au început să pună din nou în pericol poarta vâlcenilor, însă fără sorţi de izbândă, rând pe rând Vancea şi Moutinho greşind ţinţa. Finalmente a fost 2-1, iar Gaz Metan Severin rămâne în cursa pentru ocuparea unui loc fruntaş şi priveşte liniştită întâlnirea viitoare, de la Oradea, cu FC Bihor.

Pârvu: Am obţinut o victorie importantă

Supărat pe arbitrul central pentru deciziile din finalul jocului, Marian Bondrea a decis să-l trimită pe „secundul“ Florin Pârvu la conferinţa de presă. Acesta a afirmat că Victoria a fost meritată şi că se bucură pentru cele trei puncte obţinute, care îi menţin pe treapta a treia a podiumului. „Am obţinut o victorie importantă şi aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru efortul fantastic pe care l-au depus. Sunt trei puncte care ne menţin acolo sus, pe podium, şi asta nu poate decât să ne bucure. A fost un meci greu, aşa cum ne aşteptam, mai ales că pentru noi a fost primul din retur, dar suntem bucuroşi că l-am trecut cu bine. Nu vreau să fac referire la arbitraj, asta ne-am propus şi vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi concluziile, important este că am câştigat“, a spus Pârvu. „Urmează o serie de meciuri foarte dificile, dar pe fiecare o să-l tratăm la victorie şi nu vom ţine de cont de numele adversarului. Fie că jucăm cu Timişoara, Bistriţa, FC Bihor sau altă echipă, obiectivul este să obţinem maximum posibil de la fiecare meci“, a completat Florin Pârvu.
Din tabăra cealaltă, antrenorul-jucător Marius Mitu a pus fel de fel de condiţii ca să apară în faţa reprezentanţilor mass-media, astfel că întâlnirea nu a mai avut loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS