5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, victorie pentru locul şase

Energia, victorie pentru locul şase

Energia Pandurii – Potaissa Turda 30-28
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 400
Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi – Păiuş (5 goluri), V. Popescu (1), Apolzan (8), Asoltanei (4), Ilieş (3), Geică, Mledenciu, Udriştoiu, Şandru (3), Marii, Giotoiu (1), A. Popescu (1), Mazilu (4). Antrenor: Liviu Andrieş.
Turda: Szabo, Viman, Medrea, Marian (2), Dediu (7), Ştef, Vasiloiu (1), Câmpan (6), Alisie, Suciu (1), Ignat (2), Pop, Savic (3), Vizhbozsky (6). Antrenor: Horaţiu Gal.
Au arbitrat: I. Barbu / A. Manafu.

Energia Pandurii Târgu Jiu a învins acasă nou-promovata, Potaissa Turda, scor 30-28 (16-14), în etapa a 21-a, şi şi-a consolidat locul 6 în Liga Naţională de handbal masculin.
În faţa unei asistenţe reduse, Energia nu a cedat nici un moment controlul. Dacă în prima parte diferenţa a fost de 1-2 goluri, în partea a doua, gazdele s-au distanţat la şase goluri, 28-22 (‘52). Nu a fost suficient pentru un final liniştit pentru că turdenii au revenit cu patru goluri consecutive, însă nu au avut forţa să răstoarne situaţia.
După patru luni, Paul Giotoiu a revenit pe teren, reuşind şi un gol cu Potaissa Turda. Pivotul Energiei a suferit o ruptură de tendon chiar în meciul tur de la Turda. Publicul l-a aclamat în momentul revenirii. „Mă bucur că am putut să-i ajut pe băieţi, atât cât m-a dus fizicul, după patru luni de recuperare. Într-adevăr, am intrat un pic mai devreme decât era normal, dar eram destul de subţiaţi şi m-am gândit că e bine să forţez un pic să ajut echipa. Sunt cam la 70% din potenţial acum. În mod normal, în două luni o să ajung la 100%. Mulţumesc publicului, nu mă aşteptam la primirea asta“, a spus Giotoiu.
Energia a acumulat 23 de puncte şi a luat o opţiune importantă pentru locul 6. „Poate sunt mai frumoase aşa victoriile că te ţin în tensiune. Probabil, prin această victorie ne-am consolidat poziţia a şasea şi acesta va fi locul nostru la final. Îi felicit pe jucători pentru că am avut momente bune de joc, chiar dacă finalul a fost mai puţin reuşit. Cred că o să avem un Paşti fericit. Suntem în obiectivul pe care ni l-am propus, se putea şi mai bine, dar accidentările, inconstanţa în joc ne-au dat peste cap“, a comentat tehnicianul Liviu Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS