12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi cu rubeolă s-au impus la scor

Şi cu rubeolă s-au impus la scor

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova a obţinut sâmbătă o victorie fără emoţii în deplasare, cu ultima clasată BC Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 97-45, în cadrul etapei a 28-a din Divizia A. Formaţia din judeţul Covasna se află pe ultimul loc în clasament, fără nici o victorie, iar oltencele ar fi putut să se impună la o diferenţă mult mai mare, dar antrenorul Liviu Manea a avut unele jucătoare cu probleme medicale în lot, mai precis rubeolă, o boală contagioasă. „Am câştigat partida graţie unui joc bun făcut de toate fetele. Din păcate, avem probleme de lot din cauza rubeolei. După Andra Manea s-a îmbolnăvit şi Irina Gavrilă, iar după partida de la Sfântu Gheorghe este posibil să fi contractat virusul alte două fete, Janina Simionca şi Adelina Ştefan“, a explicat antrenorul Liviu Manea. Baschetbalistele oltene, calificate deja în play-off-ul competiţiei, ocupă locul şapte în clasament, cu 46 de puncte, iar în ultimele două meciuri din retur vor întâlni liderul CSM Târgovişte, miercuri, pe teren propriu, apoi sâmbătă, CSM Satu Mare, în deplasare.

Băieţii, eşec usturător în Capitală

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova (locul 11 în Divizia A) a încheiat cum nu se putea mai prost săptămâna. Practic, în nici şapte zile, elevii lui Andelko Mandic şi Marius Toma au suferit trei înfrângeri, duminica trecută pe terenul vicecampioanei Asesoft Ploieşti (103-78), miercuri acasă cu BC Timişoara (82-73), iar sâmbătă, pe terenul unei formaţii calificate în premieră în play-off, CSM Bucureşti (locul 5). Înfrângerea din Capitală, la 40 de puncte diferenţă, scor 94-54 (25-13, 21-12, 27-15, 21-14), a fost cea mai aspră suferită de olteni în acest sezon. Nici unul dintre componenţii echipei din Bănie nu a ajuns la graniţa a 10 puncte marcate, cel mai mult înscriind LeVar Seals – 9 puncte. Restul punctelor au fost înscrise de Donte Gennie (8), Steve Ross (7), Iulian Orbeanu (6), Horia Codin (6), Ionuţ Albu (6), Aleksandar Belanovic (4), Branislav Tomic (4), Mihai Gavrilă (2) şi Cătălin Petrişor (2). A mai jucat: Cornel Cioacătă.
„Secundul“ SCM-U, Marius Toma, a catalogat evoluţia lui Branislav Tomic şi a colegilor săi ca fiind cea mai slabă din retur: „Nu ne-a ieşit nimic în acest joc. A fost cel mai slab joc din acest retur şi poate că e bine că s-a întâmplat această cădere acum. Avem trei săptămâni la dispoziție pentru a ne reveni şi a juca la formă maximă partidele din play-out, unde nu mai avem voie să facem pași greșiți“. Şi în runda următoare oltenii vor avea misiune dificilă. Sâmbătă, aceștia vor primi vizita campioanei „U“ Mobitelco Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS