16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe muchie de cuţit

Pe muchie de cuţit

Liga I
FC Braşov – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Tineretului“, astăzi, ora 18.00 (Digi Sport 1).
Formaţii probabile:
FC Braşov:
Felgueiras – Mateiu, Diogo Silva, C. Munteanu, Cr. Ionescu – Viveiros, Davide Dias, Distefano, Udoji – Moutinho, Ilijoski. Antrenor: Marius Şumudică.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Lemnaru, Batin. Antrenor: Petre Grigoraş.

Întotdeauna disputele dintre Braşov şi Pandurii s-au tranşat la limită, însă de fiecare dată sub Tâmpa s-au impus gazdele

Liga 1 se reia astăzi, odată cu partida FC Braşov – Pandurii. Campioana amicalelor, FC Braşov, primeşte replica revelaţiei turului, Pandurii, ambele echipe cu pretenţii de mijlocul clasamentului. Chiar dacă au plecat Cristescu şi Chipciu, echipa lui Marius Şumudică a arătat bine în perioada de pregătire. În schimb, Pandurii a acuzat din plin pierderile din iarnă, având o eficienţă scăzută în amicale. „FC Braşov a făcut nişte transferuri, reuşite sau nu, o să vedem. După meciurile de pregătire se pare că s-au întărit, pentru că nu au pierdut nici un joc. E o echipă incomodă, o echipă cu care am avut mereu meciuri extrem de grele“, a declarat antrenorul Petre Grigoraş.
Întotdeauna disputele dintre cele două grupări s-au tranşat la limită. Cu Grigoraş pe bancă, Pandurii a câştigat de trei ori cu FC Braşov la Târgu Jiu, de două ori în campionat, scor 2-1, şi o dată în Cupa României, 3-2 după penaltiuri. La Braşov s-a jucat o singură dată, în returul sezonului trecut, meci câştigat de gazde, scor 3-2. De altfel, Pandurii nu a obţinut vreun punct pe terenul ardelenilor în Liga 1, toate cele trei partide jucate sub Tâmpa fiind câştigate de gazde. „E un meci foarte greu, extrem de delicat. Dacă vom pleca neînvinşi de acolo, ar fi perfect pentru startul returului“, susţine Grigoraş. Tehnicianul oltenilor e mai preocupat de jocul echipei sale decât de rezultat. „Dacă jocul va decurge aşa cum îmi doresc, până la urmă nu mă interesează rezultatul. Dacă jocul îmi dă speranţe, am încredere că nu ne vom face de ruşine nici în retur“, a afirmat Grig.

Terenul, o problemă în plus

După prognoza meteo, suprafaţa de joc va fi îngheţată, iar temperaturile vor coborî sub zero grade
Celsius la ora jocului, la Braşov. Pandurii, o echipă de posesie, va suferi pe un teren îngheţat. „Pentru ambele echipe va fi extrem de greu. Terenul e îngheţat, ninge de două zile. Nu ştim ce va fi acolo. Dacă terenul e îngheţat, depinzi foarte mult de ce ai în picioare şi cine va putea să se adapteze mai bine va avea un mic avantaj. Pe un teren îngheţat, doar cuiele de atletism sunt utile, dar nu sunt regulamentare. O să inspectăm terenul şi o să luăm deciziile cele mai bune. E un amănunt foarte important“, a spus Grig. Şi Şumudică este îngrijorat de starea terenului. „Cu siguranţă, la ora jocului, starea gazonului ne va împiedica să dezvoltăm construcţia şi să avem un joc plăcut. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm în aceste condiţii şi vom face tot ceea ce depinde de noi să câştigăm acest joc. Este un meci de trei puncte pe care trebuie să-l câştigăm, indiferent de starea gazonului. Cu siguranţă, dacă vom câştiga meciul cu Pandurii vom fi mai liniştiţi“, a afirmat Şumudică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS