17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, ultima în amicale

Pandurii, ultima în amicale

Pandurii are cel mai slab procentaj în perioada de pregătire dintre echipele de Liga 1, reuşind să câştige doar 42,42% din eventualele puncte puse în joc

Pandurii Târgu Jiu a disputat 11 jocuri de verificare în cele trei cantonamente desfăşurate în Antalya, dar rezultatele au fost modeste. Patru victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri este bilanţul trupei lui Petre Grigoraş, cu un golaveraj negativ, 15-20, iar dacă rezultatele ar fi contat, oltenii ar ocupa ultimul loc în Liga 1 într-un clasament neoficial al eficienţei perioadei de pregătire. FC Braşov, adversara pandurilor din etapa a 19-a, este singura echipă din prima ligă care nu a pierdut nici un joc în perioada de pregătire.
Ce-i drept, Pandurii şi-a programat foarte multe jocuri, doar Petrolul, 14 jocuri, Rapid şi Voinţa Sibiu, câte 12 jocuri, încheind perioada de pregătire cu mai multe meciuri în picioare decât elevii lui Grigoraş. După ce a pierdut jumătate de echipă în iarnă, Grig a urmărit omogenizarea noii echipe, însă nu i-a reuşit prea mult, neavând în permanenţă tot lotul la dispoziţie din cauza problemelor medicale, a convocărilor la lot, cazul lui Pintilii, sau a întârzierii cu care s-au făcut puţinele transferuri.
Este drept că rezultatele din amicale nu contează, dar ele reflectă nivelul lotului, iar Pandurii a arătat că are mari carenţe. Dacă Petre Grigoraş mai poate încropi un prim „unsprezece“ cât de cât competitiv, banca, în schimb, este foarte subţire. Slăbită, Pandurii îşi propune să încheie campionatul în obiectiv, locurile 6-10, renunţând la visul european. „Deschidem balul, cum se spune, cu un lot decimat, din păcate. Am pierdut câţiva jucători importanţi, care s-au transferat, avem trei accidentaţi şi se pare că revenirea lor se va produce abia campionatul următor. Am făcut şi câteva transferuri, dar, dintre ei, doi, maximum trei se vor ridica la un nivel cât de cât corespunzător, întrucât ceilalţi sunt jucători tineri. Ne va fi greu să ţinem ritmul pentru că ne-am dorit atât eu, cât şi suporterii să avem o prestaţie la fel ca în turul campionatului. Vom face tot posibilul. Obiectivul rămâne acelaşi şi sperăm că-l vom îndeplini“, a spus Grigoraş după al treilea stagiu din această iarnă.

Condiţii bune

Ca punct pozitiv ar fi de remarcat condiţiile bune de pregătire de care au beneficiat oltenii. „Da, sunt foarte mulţumit pentru că am avut condiţii foarte bune de antrenament, iar asta contează foarte mult. Am fost câteva zile în România după stagiul al doilea şi ne-am dat seama că situaţia nu este atât de plăcută, de aceea am optat pentru al treilea cantonament. Am avut şi un meci amical cu Gaz Metan cu scopul de a ne acomoda cu campionatul nostru, aşa că lucrurile decurg normal“, a mai spus Grig. Echipa Pandurii a revenit ieri în ţară, astăzi se pregăteşte la Mogoşoaia, iar mâine pleacă spre Braşov pentru primul meci al returului, ce are loc vineri, de la ora 18.00.

Rezultatele pandurilor în amicale:

Pandurii – Karlsruher (Germania, Liga a 2-a) 0-1, Pandurii – Energie Cottbus (Germania, Liga a 2-a) 0-1, Pandurii – MSV Duisburg (Germania, Liga a 2-a) 3-2, Pandurii – FK Baku (Azerbadjan, Liga 1) 1-0, Pandurii – FK Zeta (Muntenegru, Liga 1) 0-3, Pandurii – MTK Budapesta (Ungaria, Liga a 2-a) 3-3, Pandurii – Novi Pazar (Serbia, Liga 1) 1-2, Pandurii – Coştuleni (Moldova, Liga 1) 3-2, Pandurii – Shkendija 79 (Macedonia, Liga 1) 0-3, Pandurii – RAD Belgrad (Serbia, Liga 1) 2-1, Pandurii – Gaz Metan Mediaş (România, Liga 1) 2-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS