17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au scăpat de un jucător-problemă

Pandurii au scăpat de un jucător-problemă

După luni de zile de procese, Pandurii Târgu Jiu a reuşit să-i rezilieze unilateral contractul jucătorului Mădălin Popa, invocând justa cauză sportivă

Adus în 2008 la Pandurii Târgu Jiu, Mădălin Popa nu a evoluat nici un minut în prima ligă pentru gorjeni, ci doar la echipa secundă sau Minerul Motru, în Liga a III-a. În acest context, Pandurii a cerut rezilierea înţelegerii, însă jucătorul a ţinut cu dinţii de contract. Pe 2.06.2011, Pandurii Târgu Jiu s-a adresat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF, solicitând constatarea renunţării unilaterale a convenţiei civile încheiate cu Mădălin Popa pentru justa cauză sportivă, deoarece în sezonul 2010/2011 jucătorul nu a evoluat în cel puţin 10% din meciurile Ligii I, cum era prevăzut în regulament. După aproape nouă luni, CSL a admis cererea formulată de clubul Pandurii şi a constatat încetarea raporturilor contractuale dintre acesta şi jucătorul Popa Mădălin. „A durat destul de mult până să se dea această sentinţă, pentru că este o speţă mai rar întâlnită, în care se ia o decizie luând în considerare justa cauză sportivă. E o decizie corectă, pe care noi o aşteptam. Am activat-o deoarece nu am găsit o soluţie amiabilă de încetare a colaborării. Justa cauză sportivă este prevăzută în Regulamentul pentru Statutul şi Transferul Jucătorului şi se referă la faptul că jucătorul care nu a evoluat măcar în 10% din meciurile echipei sale pe parcursul unui campionat i se poate rezilia unilateral contractul“, a declarat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi. Pandurii a economist astfel 40.000 de euro, cât era contractul jucătorului pe un sezon. Transferul lui Mădălin Popa de la Gloria Bistriţa la Pandurii a fost motivul unui scandal între gruparea gorjeană şi firma de impresariat condusă de fiul lui Ioan Horoba, prin care s-a făcut tranzacţia, cei din urmă solicitând 50.000 de euro ca taxă de impresariat.

Unguru aşteaptă debutul în Liga 1

Daniel Unguru, alături de Roberto Dumitru şi Lucian Fărcăşanu, este un produs al Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii care are şansa să facă pasul în Liga 1 încă din acest sezon. Convocat de Petre Grigoraş la echipa mare încă de anul trecut, Unguru s-a acomodat destul de greu cu viaţa dură din cantonamente. „A fost puţin greu la început, dar încet-încet ne-am acomodat. Şi băieţii au încercat să ne ajute. Sunt nişte băieţi extraordinari. Mă ajută să mă integrez şi, cine ştie, poate debutez şi eu anul acesta în Liga 1. Am avut evoluţii bune la echipa a doua şi domnul Petre Grigoraş m-a văzut şi mi-a dat această şansă, iar eu vreau să profit de ea“, a declarat Unguru pentru site-ul oficial al clubului.
La 18 ani, Unguru nu-şi face iluzii. În jocurile amicale a fost folosit ca fundaş stânga, deşi este atacant, o experienţă considerată utilă de jucător. „Sunt cel mai mic, eu cu Roberto, dar uşor o să creştem şi noi şi în valoare, şi în vârstă şi să devenim jucători esenţiali la această echipă. Am visat de mic să ajung aici, dar e abia începutul. Mai am mult de muncit. Am jucat toate posturile, mai puţin fundaş central şi portar. Ce consideră domnul Grigoraş că pot să joc, joc. Un fotbalist profesionist trebuie să se descurce pe toate posturile. Toate meciurile le-am jucat fundaş stânga şi eu cred că m-am descurcat bine. Îmi place să dau goluri, dar ce să fac acum?“, a mai spus Daniel Unguru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS