11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol cu ungurii, deziluzie cu sârbii

Spectacol cu ungurii, deziluzie cu sârbii

Pandurii Târgu Jiu a revenit de la 1-3 şi a remizat cu echipa de liga a doua din Ungaria, MTK Budapesta, în cel de-al doilea amical din Antalya. În schimb, ieri, cu Novi Pazar, gorjenii nu au reuşit să păstreze avantajul din debutul meciului.

După 0-3 cu FK Zeta (Muntenegru, Liga 1), Pandurii a încheiat la egalitate cu ungurii de la MTK Budapesta (Liga a 2-a), scor 3-3. Golurile echipei din Târgu Jiu au fost marcate de Ats Purje ‘13, Maxim ‘67 şi Lemnaru ‘83. Petre Grigoraş a început cu o formulă apropiată de cea de bază: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Purje, Batin, Maxim, însă gorjenii au arătat aceeaşi nesiguranţă în defensivă ca şi în primul joc. Pandurii pare să acuze din plin absenţele lui Rusu şi Chiricheş, „implanturile“ defensive, Unguruşan şi Cardoso, nefiind încă asimilate de echipă. De altfel nici nu ar avea cum, Unguruşan fiind abia la al doilea joc în tricoul alb-albastru, iar Cardoso a jucat foarte puţin ca fundaş central. Ungurii au surprins cu două goluri rapide, în minutele 3 şi 9 (penalti), contrar cursului jocului. Estonianul aflat în probe la Pandurii, Ats Purje, a fructificat dominaţia pandurilor şi a redus diferenţa dintr-o centrare a lui Maxim. Ghinionişti, Batin, de două ori, şi Maxim au lovit barele porţii adverse, iar Pintilii a irosit un penalti. În minutul 57, MTK a marcat din nou din penalti şi a dus scorul la 3-1. Şi Pandurii a primit a doua lovitură de pedeapsă, transformată de această dată de Maxim. În minutul 70, Petre Grigoraş a schimbat liniile, mizând pe Lazar – Popete, Rada, Tătaru, Unguru – Neagu, Avramescu, Cristea – Grigoraş, Lemnaru, R. Dumitru. Cu câteva minute înainte de final, Vali Lemnaru a punctat după o pauză foarte lungă şi a stabilit scorul final, 3-3.

Test util

Pandurii şi-a impus jocul, dar ratările şi lejeritatea în defensivă i-a privat de un rezultat favorabil. „Am avut o grămadă de ocazii în acest meci, de trei ori mingea lovind barele porţii echipei ungare. A fost un test util, în faţa unei echipe bune“, a declarat, pentru sportingorj.ro, preşedintele executiv al echipei Pandurii, Eugen Pârvulescu. Horvat, Brata, Bucur, Băcilă şi Matulevicius, ultimul uşor accidentat, nu au fost utilizaţi în amicalul cu MTK Budapesta.

Maxim a revenit cu gol

Menajat în primul stagiu din cauza unei fisuri la metatarsiene, Alexandru Maxim a arătat multă poftă de joc în amicalul cu MTK. Folosit ca atacant stânga, Maxim a reuşit o pasă de gol şi un gol. „Sunt importante şi jocurile de pregătire, trebuie să acumulăm cât mai mult. Domnul Grigoraş vrea să câştigăm fiecare meci, inclusiv amicalele, pentru că victoriile aduc victorii. Nu ne place să pierdem şi, sper ca, uşor-uşor, să ajungem la un nivel ridicat de joc. Ne aşteaptă o perioadă grea. Am fost surpriza în prima parte şi acum şi noi aşteptăm lucruri mari de la noi. În retur ne dorim să creştem valoric ca fotbalişti şi ca echipă“, a declarat Maxim, pentru site-ul oficial al pandurilor.

Perdanţi cu sârbii

Pandurii a pierdut ieri amicalul disputat în Antalya cu FK Novi Pazar (Serbia, Liga 1), scor 1-2, golul gorjenilor fiind reuşit de Tătaru (‘16) în urma unei faze fixe. În minutul 14, Vali Lemnaru a ratat o lovitură de la unsprezece metri. Petre Grigoraş a început în formula: Lazar – Popete, Tătaru, Rada, Bucur – Neagu, Avramescu, Cristea – Grigoraş, Lemnaru, R. Dumitru, iar în partea a doua i-a trimis pe teren pe Mingote – Unguru, Viera, Cardoso, Vlad – Nistor, Pintilii, Voiculeţ – Maxim, Batin, Ats Purje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS