16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, blocaţi în Istanbul

Pandurii, blocaţi în Istanbul

Revenirea gorjenilor în ţară după primul stagiu din Antalya s-a făcut cu peripeţii, Pandurii Târgu Jiu fiind obligată să rămână la Istanbul mai bine de 24 de ore din cauza vremii nefavorabile

Vremea nefavorabilă de la Istanbul a ţinut captivă delegaţia echipei Pandurii o zi întreagă pe Aeroportul „Ataturk“, oltenii ajungând în România abia sâmbătă seară. Echipa din Târgu Jiu ar fi trebuit să ajungă în ţară încă de vineri noapte, însă toate zborurile de la Istanbul au fost anulate din cauza zăpezii şi a poleiului. Jucătorii şi antrenorii au petrecut noaptea într-un hotel din oraşul turc şi sâmbătă, la ora 16.00, ar fi trebuit să decoleze spre casă, dar au aşteptat patru ore în avion până au primit undă verde. Delegaţia gorjeană a aterizat în jurul orei 21.00 pe Otopeni, unde echipa a fost preluată de autocarul clubului. „Au fost probleme cu avioanele din Istanbul. Dacă făceam o escală prin Moldova, mă duceam la mine acasă, la Bacău“, a explicat Petre Grigoraş.
Plecat cu echipa spre ţară, jucătorul echipei Pandurii, Roberto Dumitru, a trebuit să se întoarcă de la Istanbul în Antalya pentru a onora convocarea la naţionala de tineret a României, care efectuează un stagiu de pregătire în Turcia. Dumitru a fost urmărit de staff-ul lui Emil Săndoi în jocurile pandurilor din Antalya, juniorul oltean, de 17 ani, reuşind golul victoriei în ultimul amical, cu FC Baku, scor 1-0. Pandurii au ratat o zi liberă pe drum, astăzi, la ora 16.00, fiind chemaţi la antrenamente.
 
Şi FC Vaslui l-ar fi vrut pe Grigoraş
 
Numele lui Petre Grigoraş este vehiculat la fiecare schimbare de antrenor a echipelor din prima jumătate a campionatului. A fost pe lista Stelei, a lui „U“ Cluj, iar acum, FC Vaslui s-a arătat interesată de serviciile tehnicianului de la Pandurii după demiterea lui Viorel Hizo. „Nu a fost nici o discuţie, sunt sub contract cu Pandurii, nu m-a contactat nimeni, nu am ce discuta. Mai am un an şi jumătate contract. Atâta timp cât nu sunt contactat, căutat sau cineva să ia legătura cu cei de la Pandurii, nu are rost să vorbim. Sunt himere. Nu pot să spun că nu mă încântă atunci când se pronunţă numele meu ca fiind un posibil antrenor al unei echipe care se luptă la titlu. E normal să te bucuri, e mai rău când nu te caută nimeni. Dar, deocamdată, nu se pune problema să discutăm atâta timp cât nu există nici o ofertă“, a comentat Petre Grigoraş.
 
Grig, atent cu imaginea
 
După ce în 2011 a cules multe laude pentru jocul prestat de Pandurii Târgu Jiu, tehnicianul Petre Grigoraş se teme că formaţia nu se va mai ridica la acelaşi nivel şi în retur, mai ales că a pierdut jumătate de echipă în această pauză competiţională. „Jumătate din echipa de bază nu mai este şi va fi greu de înlocuit în termen scurt. Vom încerca să acoperim cât de cât golurile lăsate şi chiar dacă nu putem aduce jucători de acelaşi nivel, măcar să fie aproape. Sper ca evoluţia noastră să nu fie dezamăgitoare în retur, ne-am strica imaginea după ce anul 2011 a fost unul bun pentru Pandurii. Lumea va deveni mai pretenţioasă, dar, dacă nu se vor face întăriri, va fi greu să ne menţinem la nivelul la care ne-am situat în turul campionatului“, a spus Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS