5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoberto Dumitru, ca idolul Messi

Roberto Dumitru, ca idolul Messi

Juniorul Roberto Dumitru, de 17 ani, a marcat primul său gol pentru Pandurii Târgu Jiu în amicalul cu FK Baku, scor 1-0, şi visează să-i calce pe urme celui mai bun fotbalist din lume

Produs al Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, Roberto Dumitru a fost selecţionat de Petre Grigoraş pentru primul stagiu din Antalya, alături de o altă tânără speranţă a clubului gorjean, Daniel Unguru, în baza evoluţiilor bune de la echipa secundă. Grigoraş nu s-a înşelat, elevul său răsplătindu-i încrederea cu un gol decisiv în amicalul cu FK Baku, scor 1-0. Dumitru a profitat de o eroare a unui fotbalist azer şi a marcat, în minutul 88, primul său gol pentru echipa de Liga 1, Pandurii Târgu Jiu. „Bine că am câştigat, mai ales că am dat eu gol. Mulţumesc antrenorului că-mi dă încredere şi le mulţumesc şi băieţilor. Cei mari mă învaţă să fiu curajos, să stau cu capul jos şi să muncesc“, a declarat Dumitru imediat după joc. Mic de statură, 1,63 m, Dumitru are un etalon pe măsura sa, Lionel Messi. „Idolul meu e Messi. E scund ca mine şi rapid. Sunt fan Barcelona. Colegul meu de cameră ţine cu Real Madrid şi ne-am certat puţin“, a spus Roberto Dumitru.

Grigoraş Jr., „tamponat“ de tată

Introdus la pauză în amicalul cu FK Baku, Alexandru Grigoraş a rezistat în teren doar 24 de minute. Grigoraş Jr. a intrat în mai multe clinciuri cu un adversar, fiind avertizat de fiecare dată de tatăl său să-şi vadă de joc. Când lucrurile au degenerat în bătaie şi arbitrul a oprit jocul, Petre Grigoraş a intervenit autoritar şi l-a trimis la autocar pe fiul său. Alexandru a început să plângă de nervi şi să lovească reclamele de pe marginea terenului cu pumnii şi cu picioarele, fiind calmat cu greu de cei din staff-ul pandurilor. „Jucătorii, când îi bag în teren, trebuie să joace fotbal, indiferent ce se întâmplă, şi le-am spus asta la începutul jocului. Dacă te lovesc adversarii, ce facem, sărim la bătaie, transformăm fotbalul în scandal, în lupte unu contra unu? Nu. Dacă eşti mai deştept, cedezi, îţi vezi de joc, îi dai două-trei goluri şi apoi râzi de el. Eu îl cert din postura de antrenor pentru că aşa ar fi păţit oricare dintre jucătorii mei pentru un asemenea gest“, a explicat Grigoraş decizia luată.

Depind de starea vremii

Pandurii ar trebui să revină în ţară sâmbătă, asta dacă Aeroportul Internaţional Otopeni va fi funcţional. Căderile masive de zăpadă şi viscolul din ultimele zile au paralizat traficul aerian, iar pandurii ar putea rămâne „captivi“ în Antalya. „Am auzit ce e în ţară. Sperăm să putem decola. Dacă nu, asta este, vom prelungi şederea. Nu ne dorim, dar nici nu ne putem pune cu natura“, a spus Grigoraş.
Gorjenii au susţinut patru jocuri amicale în acest prim stagiu din Antalya, două pierdute, cu Karlsruher, 0-1, şi Energie Cottbus, 0-1, şi două câştigate, cu MSV Duisburg, 3-2, şi FK Baku, 1-0. „Nu am ce să le reproşez jucătorilor. S-au pregătit bine aici, am avut condiţii foarte bune şi chiar şi vremea a fost destul de bună. Terenurile de aici au fost foarte bune. Sperăm ca în perioada a doua de pregătire să avem lotul complet şi atunci vom definitiva şi o formulă de echipă“, este concluzia lui Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS