11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune dificilă pentru voleibaliste şi handbaliste

Misiune dificilă pentru voleibaliste şi handbaliste

Echipele feminine de volei şi handbal de la SCM-U Craiova vor primi vizita formaţiilor de pe locul doi,
Tomis Constanţa, respectiv HC Zalău

Vremea rea a făcut ca mai multe partide de volei, handbal şi baschet din prima divizie să fie amânate. Două dintre formaţiile clubului SCM-U Craiova nu vor mai disputa partidele la data stabilită iniţial. Voleibalistele vor juca duminică, de la ora 12.00, pe teren propriu, cu CSV Tomis Constanţa. Interesant este că elevele lui Berti Văsuică şi Puşa Dina au jucat miercuri în Bucureşti, într-o etapă intermediară, cu CSM, şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile abia vineri seară au ajuns în Bănie. Craiovencele vin după un eşec cu 3-0 şi speră într-un joc bun contra formaţiei de la malul mării, aflată pe locul doi în Divizia A1, cu doar două înfrângeri în 14 meciuri. Marţea viitoare, oltencele vor juca din nou, tot acasă, cu Unic Piatra Neamţ, meci restant din runda a 11-a, deoarece moldovencele au evoluat în cupele europene. Şi baschetbaliştii de la SCM-U au amânat meciul pe care ar fi trebuit să-l dispute sâmbătă, pe teren propriu, cu Politehnica Iaşi. Jucătorii antrenaţi de Andeko Mandic şi Marius Toma vor disputa această partidă abia pe 17 februarie.
Celelalte trei echipe de la SCM-U vor juca după programul stabilit iniţial. Singura formaţie care va evolua în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ este cea de baschet feminin, care va întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, echipa Danzio Timişoara.
Cele două formaţii sunt vecine de clasament, au acelaşi număr de puncte (28) şi ocupă locurile 7, respectiv 8, ultimele două calificante în play-off. Elevele lui Liviu Manea vin după un eşec în Capitală, fiind învinse de CSM Sportul Studenţesc. Formaţia care se va impune sâmbătă îşi va mări considerabil şansele de accedere în play-off.
 
Gatzel Han debutează împotriva fostei formaţii
 
Handbalistele de la SCM vor întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, la Filiaşi, formaţia HC Zalău, antrenată de Gheorghe Tadici. Oaspetele se află pe locul doi în Liga Naţională, cu opt victorii, un egal şi două înfrângeri. Va fi meciul de debut al Roxanei Han Gatzel la SCM, centrul craiovean urmând să înfrunte echipa pentru care a jucat patru sezoane. „Nu am nici o emoţie, va fi un meci normal pentru mine, pe care sper să-l câştige echipa mea. Am mai jucat împotriva Zalăului, sunt obişnuită“, a spus Roxana în urmă cu două zile. Trei dintre meciurile etapei din acest weekend au fost amânate: Dunărea Brăila – CSM Bacău, Neptun Constanţa – Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Oţelul Galaţi – HCM Roman.
Singura echipă de la SCM-U care evoluează în deplasare este cea de volei masculin, care joacă sâmbătă cu Ştiinţa Explorări Baia Mare. Oltenii se află pe locul 9 în Divizia A1 (16 puncte), în timp ce băimărenii sunt pe locul şase, cu 22 de puncte. Elevii lui Dan Pascu au nevoie de victorie să reintre în primele opt locuri, pentru a menţine şanse reale de accedere în play-off, obiectivul fixat la începutul sezonului.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS