14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Han Gatzel va juca pentru SCM Craiova

Roxana Han Gatzel va juca pentru SCM Craiova

Fosta jucătoare a Oltchimului a semnat un contract pe şase luni cu SCM Craiova, formaţie aflată pe ultimul loc în Liga Naţională

După mai multe runde de negocieri, oficialii echipei feminine de handbal SCM Craiova au reuşit să transfere o jucătoare experimentată de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Roxana Han Gatzel, de 31 de ani, handbalistă născută în Craiova, care a venit de la Vâlcea definitiv, nu sub formă de împrumut, şi a semnat cu SCM un contract valabil pe şase luni, cu opţiune de prelungire. Antrenorul Bogdan Burcea a spus că venirea Roxanei, care evoluează pe postul de centru, va ajuta mult echipa să părăsească locurile retrogradante: „Este un transfer important care nu face decât să ne dea un plus de valoare şi experienţă. Alături de Roxana sunt convins că echipa va avea altă exprimare în teren. Jucătoarele mai tinere vor creşte şi ele în joc şi vor arăta altă atitudine, fiind mult mai sigure pe potenţialul pe care îl au. Continuăm politica de a avea cât mai multe jucătoare din Craiova sau zona Olteniei, Roxana fiind născută în Craiova“.

Debutează sâmbătă, contra Zalăului

Experimentata jucătoare, care a debutat în handbal la CSŞ Craiova, a ales să joace pentru SCM Craiova, deoarece evolua prea puţin la Oltchim, ea venind după o accidentare care a necesitat şi o intervenţie chirurgicală. De altfel, conducătorii clubului vâlcean au decis marţi, în urma unei şedinţe, să reducă lotul la 18 jucătoare, iar Roxana şi Melinda Geiger (inter dreapta) să fie cedate altor formaţii.
Dacă pe Han Gatzel au luat-o deja, craiovenii şi-ar dori-o şi pe Geiger, dar se pare că jucătoarea originară din Baia Mare ar vrea să evolueze la o echipă din străinătate.
Roxana Han Gatzel, care din 2005 este cetăţean de onoare al Craiovei, îşi va întâlni astăzi noile colege, la antrenamentul programat cu începere de la ora 15.30 în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, iar sâmbătă va debuta pentru noua sa formaţie, într-un meci contra Rulmentului Zalău, echipă la care a evoluat înainte de a ajunge la Oltchim. „Sper ca la meciul cu Zalău să se vadă că am făcut o alegere inspirată prin aducerea Roxanei“, a spus antrenorul Bogdan Burcea.

E vicecampioană mondială

Roxana Han Gatzel, născută pe 28 mai 1980, este un produs al CSŞ Craiova. În palmaresul handbalistei figurează următoarele performanţe: vicecampioană mondială cu naţionala României la Campionatul Mondial din Rusia (2005), campioană mondială la tineret, campioană mondială la junioare, de trei ori campioană naţională şi triplă câştigătoare a Cupei României, câştigătoare a Cupei Winner’s Cup (2007), câștigătoare a Champions Trophy (2007), câştigătoare a Supercupei României, medaliată cu bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia (2010). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS