12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cîrstea, victorie de senzaţie cu Stosur

Sorana Cîrstea, victorie de senzaţie cu Stosur

Tenismana română a obţinut ieri o victorie fabuloasă la Australian Open, eliminând-o încă din turul inaugural pe australianca Samantha Stosur, câştigătoarea US Open în 2011

Românca Sorana Cîrstea, locul 59 WTA, a învins-o ieri pe Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul 6 şi poziţia a cincea în clasamentul mondial, şi s-a calificat în turul doi al turneului de tenis Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Cîrstea s-a impus în faţa câştigătoarei de anul trecut de la US Open şi totodată cea mai bună jucătoare a gazdelor cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră şi 31 de minute. În turul doi, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Urszula Radwanska (Polonia), locul 99 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, de Alison Riske (SUA), poziţia 137 în ierarhia mondială.
„Este o victorie mare, dar voi rămâne cu picioarele pe pământ. Am intrat pe teren fără presiune, toată presiunea era pe umerii adversarei mele. Nici mie nu-mi vine să cred că m-am descurcat atât de bine. La prima minge de meci mi-am dat seama că pot să câştig. M-am pregătit foarte bine în vacanţă, am avut două săptămâni foarte bune la Auckland şi la Hobart. Am fost foarte bine din punct de vedere mental. Am avut şi în alte confruntări câte două mingi de meci, dar am pierdut. Nu am mai vrut să se întâmple asta şi sunt fericită că am reuşit să trec peste acest aspect“, a spus târgovişteanca. Sorana se gândeşte deja la meciul următor, cu Radwanska: „Acum totul se va schimba, deoarece lumea va fi cu ochii pe mine şi toţi se aşteaptă să ajung cât mai departe. Mă voi bucura o zi, dar deja mă gândesc la meciul următor“. Samantha Stosur a afirmat că este extrem de dezamăgită de această înfrângere: „Sunt extrem de dezamăgită. Nu există alt cuvânt care să exprime starea pe care o am acum. Sorana a făcut un meci foarte, foarte bun“. Pentru Cîrstea este a doua victorie din carieră în faţa unei jucătoare din Top 5, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici (Serbia) în turul patru de la Roland-Garros în 2009.

Dulgheru, Begu şi Cadanţu, eliminate

În schimb, celelalte trei jucătoare din România care au evoluat ieri au fost învinse în primul tur de la Australian Open. Alexandra Dulgheru, locul 61 WTA, a fost întrecută la mare luptă, cu scorul de 7-6, 6-7, 6-3, după trei ore şi 15 minute, de Vera Zvonareva (Rusia), a şaptea favorită a competiţiei şi poziţia a şaptea în clasamentul mondial. Primele două seturi au fost foarte echilibrate, iar în decisiv românca a acuzat probleme medicale. Ea şi-a pierdut serviciul în game-ul al şaselea, după ce a primit îngrijiri medicale şi nu a mai putut reveni pentru a câştiga. Alexandra Cadanţu, locul 109 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-0, 6-1, după 42 de minute, de Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 23 şi poziţia 25 în ierarhia mondială, iar Irina-Camelia Begu, locul 41 ATP, a fost întrecută, cu scorul de 6-1, 7-5, după o oră şi 33 de minute, de Carla Suarez Navarro (Spania), poziţia 58 în clasamentul mondial.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS