22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Bălace, asul din mâneca găzarilor pentru retur

Silviu Bălace, asul din mâneca găzarilor pentru retur

Gaz Metan Severin a dat o puternică lovitură pe piaţa transferurilor, obţinând ieri-dimineaţă semnătura mijlocaşului Silviu Bălace (33 de ani) pentru un an şi jumătate. „Nu regret pasul făcut, chiar dacă vin de la Vaslui, o echipă de Liga I, la Liga a II-a. La Severin am găsit un colectiv foarte bun şi condiţii cum puţine echipe din primul eşalon mai au“, a spus, pentru GdS, Bălace, în al cărui CV sunt trecute peste 200 de meciuri jucate în prima ligă şi formaţii precum Universitatea Craiova, Rocar Bucureşti, FC Timişoara, Dinamo şi FC Vaslui. „Am venit la Severin în primul rând pentru nea Marian Bondrea, cu care am mai lucrat la Universitatea, dar şi pentru că este un proiect frumos aici. Să nu credeţi că nu am avut alte oferte, am discutat şi cu echipe din ţară, din Liga I, şi din străinătate, dar aici mi s-a părut mie că e cel mai bine. Am venit din postura de jucător liber. Contractul meu cu Vasluiul a expirat pe 30 decembrie“, a completat Silviu Bălace, declarându-se totodată foarte dezamăgit de perioada petrecută la Vaslui şi de conducătorii de acolo.

„Putem spera la promovare“
 
Silviu Bălace a vorbit şi despre şansele formaţiei Gaz Metan Severin de a evolua din sezonul viitor în Liga I, punctând că şi-ar dori o promovare pe teren. „E destul de greu, dar putem spera la promovare, deşi este o diferenţă destul de mare faţă de primele două clasate. Spun asta şi pentru că se aude că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar putea să nu primească licenţa pentru Liga I. Noi ne-am dori să nu stăm la mâna comisiilor, dar pentru asta trebuie să facem o treabă foarte bună în retur şi să avem şi puţin noroc. Dacă nu, încercăm la anul din nou, e timp destul, iar eu mai pot juca fotbal la nivel înalt mult timp de acum încolo“, a mai spus Bălace, transmiţându-le severinenilor următorul mesaj: „Suporterilor noştri, care am văzut că vin într-un număr destul de mare la stadion, le spun să aibă încredere în noi şi să ne susţină, să fie cu adevărat al 12-lea jucător, şi astfel, împreună, vom avea multe momente de bucurie“.
 
Lupu: Am cam terminat cu transferurile

Vicepreşedintele Răzvan Lupu a afirmat ieri că Gaz Metan Severin a cam încheiat campania de achiziţii din această iarnă odată cu venirea lui Silviu Bălace, deşi a recunoscut că se mai poartă discuţii cu Mihai Panc (30 de ani). „În principiu, am cam terminat cu transferurile. Am adus destui jucători în această iarnă. E vorba şi de omogenitate, dar şi de buget… S-a vorbit cu Panc, dar e destul de greu să vină. Dacă mai vine vreun jucător trebuie să plece altcineva şi asta ridică altă problemă“, a declarat, pentru GdS, Răzvan Lupu, mărturisind că mijlocaşul Liviu Osca a semnat şi el, ieri, contractul cu formaţia de la malul Dunării. La celălalt pol, conducătorii olteni n-au ajuns, deocamdată, la un numitor comun în privinţa rezilierii contractului cu fundaşul Mihnea Firoiu şi mijlocaşul Alin Biţiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS