14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVasile Stângă: Suporterii ne-au împins de la spate

Vasile Stângă: Suporterii ne-au împins de la spate

Antrenorul naţionalei de handbal masculin, Vasile Stângă, este mulţumit de victoria din meciul cu Belarus, scor 25-22 (12-14), şi s-a declarat impresionat de susţinerea spectatorilor

Naţionala de handbal masculin a României a învins, miercuri seară, la Bucureşti, reprezentativa Belarus, scor 25-22 (12-14), în penultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2013. Peste 3.500 de spectatori au asistat la importantul meci al tricolorilor. Golurile României au fost reuşite de Csepreghi (4), Şimicu (3), Ghionea (3), Fenici (3), Mihai (2), Talaş (2), Mihalcea (2), Ghiţă (2), Dospinescu (1), Şania (1), Florea (1) şi A. Stamate (1).
Selecţionerul României, Vasile Stângă, a vorbit despre evoluţia tricolorilor şi a punctat la final că publicul i-a purtat spre victorie pe elevii săi: „Am făcut multe greşeli individuale, de pasare, şi cred că, dacă le vom elimina, alta va fi soarta echipei. Bine că am câştigat la trei puncte şi acum am văzut de ce sunt în stare bieloruşii şi mai ales Rutenka. Ne vom lua măsurile necesare. Echipa s-a bătut în apărare, dar poate că din dorinţa de a câştiga s-au făcut multe greşeli de angajare a pivotului. Publicul ne-a ajutat enorm. Când ai asemenea suporteri, te împing de la spate. Am unele regrete, pentru că se pare că am greşit că ne-am uitat la meciul cu Luxemburg, întrucât Belarus a făcut atunci multe greşeli, a făcut un meci prost“, a declarat Stângă, conform Mediafax.  Valentin Ghionea speră ca în returul de duminică, de la Minsk, România să câştige sau să facă un egal: „Contează victoria şi va urma un meci şi mai dificil decât acesta. Sperăm să câştigăm sau cel puţin să facem egal. Nu pot să dau un pronostic, dar sigur ne vom califica. Mihai Popescu a fost un înger în seara asta (miercuri seară)“.

Mihai Popescu: Mergem la victorie
la Minsk

Portarul Mihai Popescu a declarat că România merge la Minsk să câştige. „Sper ca de acum încolo să am evoluţii mult mai bune, mai ales că vin după o accidentare. Deocamdată, nu ne-am calificat, mai avem un meci dificil în deplasare. S-au marcat puţine goluri, dar noi nu mergem acolo să pierdem, ci să câştigăm. În prima repriză am fost nervos pentru că nu apărasem nici o aruncare a lui Rutenka şi am zis că la un moment dat tot trebuie să-i apăr. În repriza a doua nu mi-a tras la poartă decât în primele minute“, a subliniat Popescu, conform sursei mai sus-citate. Ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor CM din 2013 va fi disputat de tricolori duminică, la Minsk, tot cu Belarus, rezultatul fiind vital pentru calificarea în play-off-ul competiţiei. România este liderul grupei a 7-a, cu trei victorii şi 6 puncte, urmată de Belarus, cu 4, şi Luxemburg (0).
Fără a mai fi o forţă în handbalul masculin, naţionala României a participat la ultimele două turnee finale şi s-a clasat pe locul 15 (Croaţia – 2009) şi pe locul 19 (Suedia – 2011). De cealaltă parte, Belarus a participat la un singur turneu final de Campionat Mondial, în 1995, când echipa a încheiat pe locul 9. Ca un element de reper, Belarus a învins greu Luxemburg în meciul din deplasare disputat în Grupa 7 de calificare, scor 33-32, în timp ce România s-a impus la pas cu 35-20.
Câştigătoarea fiecăreia din cele şapte grupe preliminare se va califica în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, meciurile fiind programate în dublă manşă eliminatorie, în luna iunie a anului viitor. Câştigătoarele se vor califica la turneul final al CM din 2013, care va avea loc în luna ianuarie în Spania. Sunt calificate direct la turneul final naţiunea gazdă Spania şi campioana mondială en-titre, Franţa.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS