14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnceput în forţă pentru voleibalistele craiovene

Început în forţă pentru voleibalistele craiovene

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a început anul cu o victorie concludentă, la Lugoj, şi a urcat pe locul cinci în Divizia A1

Prima echipă de la SCM-U Craiova care a disputat un meci oficial în 2012 a fost cea de volei feminin. Jucătoarele pregătite de Berti Văsuică şi Puşa Dina au evoluat sâmbătă după-amiază în deplasare, în compania formaţiei CSM Lugoj, în cadrul etapei a zecea din Divizia A1, şi au obţinut o victorie frumoasă, în trei seturi. Scorul înregistrat, 25-9, 25-21 şi 25-18, arată că oltencele nu au avut probleme cu adversara, mai slab poziţionată în clasament. „A fost un joc pe care l-am controlat de la un capăt la altul. Fetele şi-au demonstrat valoarea şi forţa de grup. Suntem în ascensiune şi sper să continuăm cu aceste evoluţii foarte bune şi în următoarele meciuri. Felicit fetele pentru modul în care au abordat meciul şi atitudinea pe care au avut-o pe toată durata partidei“, a spus antrenorul principal al craiovencelor, Berti Văsuică. Acesta a trimis în teren jucătoarele: Denisa Rogojinaru, Cristina Zanfir, Cana Maletic, Ana Maria Hambele, Ivana Stojadinovic, Ioana Vasinca şi Janie Guimond (libero). Înfrângerea în faţa Craiovei, care nu a reprezentat o surpriză, a provocat mare supărare în tabăra echipei CSM Lugoj. Antrenorul Paul Bogdan a declarat pentru Handbalvolei că elevele sale au fost de nerecunoscut: „A fost un meci dezastru, cum nu-mi amintesc să mai fi avut parte. Nu am jucat nimic. La noi, cu atât de multe jucătoare tinere, dacă lucrurile merg bine, toată lumea se ambiţionează, însă, dacă merge ceva prost, toate cedează. A fost una dintre partidele în care am căzut. Una este să nu poţi și alta este să nu faci nimic pentru a putea“.
 
Meciul cu Piatra Neamţ, amânat
 
Formaţia olteană a obținut şapte victorii şi a urcat pe locul cinci, cu 20 de puncte acumulate, cu unu mai puţin decât echipele de pe locurile patru şi trei, Dinamo Bucureşti, respectiv VC Unic LPS Piatra Neamţ. Craiovencele ar trebui să joace sâmbătă, pe teren propriu, cu echipa nemţeană, dar partida a fost reprogramată pentru 30 ianuarie, la cererea moldovencelor, care vor juca în Elveţia, în meciul tur din 16-imile de finală ale Cupei Challenge, cu formaţia VFM Franches-Montagnes.
 
Handbalistele au câştigat amicalele
cu Deva

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat ambele meciuri de verificare disputate la Filiaşi în compania colegei de Ligă Naţională, CSM Cetate Deva. În prima partidă, disputată vineri după-amiază, elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici s-au impus la un gol diferenţă, scor 28-27 (15-13). Pentru SCM au evoluat: Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu, Florina Şerban (portari) – Alexandra Gogoriţă (4 goluri), Mihaela Briscan (6), Carmen Ilie (2), Diana Pătru, Andreea Ianaşi (7), Nicoleta Tiţa Crăciun (1), Irina Lăzărin (4), Elena Nicu, Andreea Pătuleanu (2), Mihaela Pătuleanu şi Andreea Mitran (2). Sâmbătă dimineaţă, craiovencele s-au impus cu 29-27 (14-13), principala marcatoare fiind Carmen Ilie, cu cinci goluri. Pentru formaţia din Bănie au mai evoluat: Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu – Alexandra Gogoriţă (4 goluri), Mihaela Briscan (3), Diana Pătru (2), Andreea Ianaşi (4), Nicoleta Tiţa Crăciun (1), Irina Lăzărin (1), Elena Nicu (1), Andreea Pătuleanu (2), Mihaela Pătuleanu (2) şi Andreea Mitran (4).
Au lipsit Ana Apipie şi Cristina Florica, jucătoare care participă alături de naţionala de tineret a României la o serie de amicale şi vor reveni la Craiova marţi. Liga Naţională se reia sâmbătă, cu etapa a noua, iar SCM va juca la Constanţa. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS