11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Olt, la Craiova?

FC Olt, la Craiova?

Patronul divizionarei secunde susţine că a vorbit cu oficialităţile locale din Craiova să vină şi să joace în Bănie, însă conducătorii oraşului neagă tratativele

Suporterii craioveni suferă din plin după dezafilierea temporară a echipei-fanion a Olteniei, Universitatea Craiova, suspinând după meciurile de fotbal, după derbiuri şi după gloria de altădată. Atmosfera apăsătoare i-a determinat pe mulţi să-şi dorească o nouă echipă, doar-doar o să reînvie spiritul alb-albastru. Au sperat ca pe „Ion Oblemenco“ să evolueze măcar Gaz Metan CFR, dar găzarii, ignoraţi până în ultima clipă petrecută în Bănie, au dat imediat baza de la Depou pe cochetul „Municipal“ din Severin când li s-a propus, fiind primiţi şi trataţi bine. De atunci, numărul fanilor care îşi doresc o nouă echipă în Craiova a continuat să crească. Suporterii olteni au tresărit din nou în această săptămână, şi asta pentru că patronul divizionarei secunde FC Olt, Claudiu Postolache, a afirmat că a discutat cu oficialităţile locale craiovene şi ar muta echipa de la Piatra Olt. Acesta a mai spus că alb-vişinii ar putea să evolueze în retur pe stadionul „Extensiv“, iar de la vară să joace pentru Craiova, copiind paşii făcuţi de Gaz Metan CFR pentru trecerea la Severin. „Există această variantă, să venim să jucăm la Craiova, chiar din retur, pentru ca în vară să nu fie o trecere bruscă. Regulamentul FRF permite acum schimbarea sediului şi numelui, dar numai în pauza dintre sezoane. Am purtat tratative cu mai multe persoane din instituţiile publice din Craiova şi vor urma şi alte negocieri“, a declarat, pentru prosport, Claudiu Postolache.
Contactat telefonic, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a negat tratativele cu patronul celor de la FC Olt, spunând că nici măcar nu îl cunoaşte. „N-am vorbit cu Claudiu Postolache, nu-l cunosc!“, a spus Solomon pentru GdS. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, nu a confirmat discuţiile cu Claudiu Postolache. „Nu am vorbit cu nimeni despre aşa ceva şi nici nu mă pot implica“, a punctat Prioteasa, risipind speranţele suporterilor craioveni.
 
Oprescu: Reunirea va avea loc pe 16 ianuarie, la Piatra Olt

Antrenorul formaţiei FC Olt, Dan Oprescu, nu a dorit să comenteze absolut deloc pe tema mutării echipei la Craiova. „Eu sunt doar antrenorul echipei, faza cu mutatul mă depăşeşte şi nu comentez în nici un fel. Cu mine discutaţi doar ce este legat de fotbal“, a spus tehnicianul pentru GdS. „Reunirea echipei va avea loc pe 16 ianuarie, la Piatra Olt. În această perioadă ne vom pregăti pe plan local în cea mai mare parte şi vom efectua şi un cantonament, probabil la Voineasa, în perioada 30 ianuarie – 12 februarie. Înainte de stagiul de pregătire vom susţine trei jocuri amicale cu divizionare C: cu Atletic Bradu (21 ianuarie), Girom Albota (25 ianuarie) şi Damila Măciuca (28 ianuarie). După ce ne vom întoarce din cantonament vom mai disputa patru amicale, două dintre ele fiind deja perfectate, cu FC Argeş (18 februarie) şi cu CSM Vâlcea (22 februarie). Mai suntem în discuţie cu Dinamo II şi cu CS Mioveni, dar este posibil să apară şi alte piste. La capitolul plecări nu a mai apărut nici o schimbare momentan, tot cei pe care îi ştiţi, Cătălin Niţă, Ionuţ Chirea, Dan Ignat… Noutăţi nu avem deocamdată, negociem cu mai mulţi fotbalişti, iar la timpul potrivit o să-i anunţăm. Este adevărat că suntem interesaţi de Paul Irimescu, Cosmin Cruşoveanu şi Alin Vigariu, toţi de la Gaz Metan Severin. Sper să ne pregătim bine şi să avem un retur bun“, a completat Dan Oprescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS