14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBăcilă: Merg bine pe picioare

Băcilă: Merg bine pe picioare

Mijlocaşul echipei Pandurii, Cosmin Băcilă, se recuperează la o clinică din Roma şi speră să revină pe teren la finalul lunii martie

Fotbalistul pandurilor, Cosmin Băcilă, încearcă să-şi revină după accidentarea din partida cu Steaua din turul acestui sezon, când Florin Gardoş i-a provocat o dublă fractură, de tibie şi peroneu. Clubul Pandurii i-a asigurat lui Băcilă recuperarea la o clinică din Italia. „Mă simt bine. Sunt la Roma şi merg zilnic la o clinică de aici, pentru recuperare. Sunt la fel ca şi în cantonament, mă trezesc dimineaţa, și după micul dejun mă duc la clinică, unde, timp de aproape trei ore, fac exerciţii pentru refacerea muşchiului. Mă întorc apoi la hotel, mă odihnesc puţin, iar după-amiază merg pentru vreo două ore la piscină, pentru alte exerciţii. Cei de la Pandurii au achitat toate cheltuielile, doar sunt jucătorul lor, nu? Chiar ţin să le mulţumesc pe această cale tuturor celor de la club, în special domnului preşedinte Eugen Pârvulescu, pentru ajutorul pe care mi l-au acordat. Au fost alături de mine mereu“, a declarat Băcilă pentru evz.
Mijlocaşul speră să revină pe teren la finalul lunii martie. „Am făcut recent o radiografie şi totul e în regulă. Merg bine pe picioare, doar că nu pot să alerg. Osul nu e încă prins complet, dar, dacă lucrurile vor decurge normal, s-ar putea să prind cel de-al doilea stagiu de pregătire cu Pandurii, în februarie. Sper ca la sfârşitul lunii martie să fiu apt de joc“, a mai spus Băcilă.
Deşi au trecut mai bine de trei luni de la accidentare, Băcilă este încă marcat de ce i s-a întâmplat. „Când urmăresc un meci de fotbal la televizor, tresar şi acum când văd o intrare mai dură. E ceva involuntar“, a mai declarat fotbalistul în evz. Cosmin Băcilă laudă jocul echipei sale din prima parte a campionatului şi speră ca Pandurii să prindă cupele europene. „În tur, echipa Pandurii a jucat cel mai frumos fotbal. Sper să ajungem în Liga Europa şi să contribui şi eu la asta“, a mai afirmat mijlocaşul pandurilor.

Voinea, invidiat
că e pandur

Atacantul Albert Voinea, de 19 ani, a revenit acasă după împrumutul la Gloria Bistriţa, dar numai în vacanţă. Voinea a arătat că e un fotbalist talentat, reuşind să marcheze patru goluri şi să scoată trei penaltiuri pentru Gloria, echipă clasată pe locul doi în seria B2. Împrumutat până în vară la Bistriţa, Voinea speră ca din sezonul viitor să-şi găsească un loc şi la Pandurii Târgu Jiu. „Mi-e dor de casă. A fost o experienţă bună la Bistriţa. O plecare de bun augur, mi-a prins foarte bine, am avut câteva reuşite acolo şi sper să mă reîntorc la vară cu şi mai multe reuşite, să-mi găsesc un loc şi la echipa din Târgu Jiu. Nu depinde de mine să revin din iarnă, telefonul e deschis. Aştept, însă nu cred că va fi o revenire chiar acum, în iarnă. Cred că trebuie să am o continuitate în joc“, a declarat tânărul atacant.
Fotbalul prestat de Pandurii este apreciat şi în Ardeal, colegii de la Gloria considerându-l un norocos că face parte din lotul grupării gorjene. „Lumea la Bistriţa are numai cuvinte de laudă despre Pandurii. Majoritatea mă văd ca un norocos că fac parte din această echipă şi toată lumea e mulţumită de jocul lor, în comparaţie cu anii trecuţi, când nu aveau aşa multe reuşite“, a afirmat Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS