12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMonica Niculescu, start perfect la Auckland

Monica Niculescu, start perfect la Auckland

Monica Niculescu (foto), cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială feminină (locul 30), s-a calificat ieri în optimile de finală ale turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale în valoare de 220.000 de dolari. Jucătoarea născută în Slatina a învins-o în primul său meci din 2012 pe Jamie Hampton din Statele Unite ale Americii, scor 7-6, 6-1. Românca, fiind cotată cu a opta şansă la câştigarea turneului, o va întâlni pentru un loc în sferturile de finală pe chinezoaica Jie Zheng, care a trecut în primul tur de japoneza Ayumi Morita, scor 4-6, 6-3, 6-4.
Niculescu continuă şi în turneul de dublu, unde face pereche cu franţuzoaica Alize Cornet. Cele două au trecut în runda inaugurală de cuplul din România format din craioveanca Elena Bogdan şi Alexandra Dulgheru, scor 6-3, 6-4. În sferturile de dublu, perechea Niculescu/Cornet va înfrunta perechea câştigătoare din disputa Emily Fanning (Noua Zeelandă/Regina Kulikova (Rusia)  – Julia Goerges (Germania)/Flavia Penetta (Italia).
Alexandra Dulgheru şi Sorana Cârstea au părăsit turneul neo-zeelandez încă din primul tur, la simplu. Dulgheru a fost învinsă de sportiva americană Christina McHale, scor 6-2, 6-3, iar Sorana Cârstea a fost întrecută de italianca Flavia Pennetta (cap de serie numărul 4), scor 6-4, 7-6. Nici Simona Halep nu a început mai bine 2012. Ea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Brisbane (Australia) de sportiva belgiană Kim Clijsters, scor 6-1, 6-4.
La masculin, perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Brisbane (Australia), dotat cu premii în valoare de 434.250 de dolari. Tecău şi Lindstedt au trecut în runda inaugurală de perechea ucraineană Aleksandr Dolgopolov/Denis Molchanov, scor 6-4, 6-4, după 68 de minute de joc. Şi Victor Hănescu a început anul cu dreptul. Ajuns pe locul 90 mondial, Hănescu l-a învins în cadrul turneului de la Chennai (India) în două seturi pe americanul Sam Querrey (93 ATP), un obişnuit al echipei de Cupa Davis a SUA, cu 6-3, 6-4, după o oră şi 17 minute de joc. Următorul adversar al lui Victor va fi canadianul Milos Raonic, care a avut primul tur liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS