17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport2011, agonie şi extaz

2011, agonie şi extaz

Pe punctul de a fi exclusă din Liga 1, în două rânduri, în primăvară, Pandurii Târgu Jiu s-a autodepăşit în partea a doua a anului, când a practicat cel mai bun fotbal al campionatului

În plină criză economică, clubul Pandurii Târgu Jiu s-a luptat din greu pentru a supravieţui, pe teren, dar mai abitir pe la comisii, cu partenerii hrăpăreţi, Dinamo şi Internaţional Curtea de Argeş. Aflată pe loc retrogradabil la începutul anului 2011, Pandurii a cedat, „în numele dreptăţii“, la „masa verde“, jocul cu Oţelul Galaţi (0-3). Până la urmă, gorjenii au fost obligaţi de comisii să achite o ultimă tranşă de 1.000.000 de euro în contul lui Dinamo, în cazul „Ilie Iordache“, evitând în ultima clipă excluderea din fotbal. Deşi a evoluat la Severin, pentru ca terenul din Târgu Jiu să fie refăcut, Pandurii a arătat că ştie fotbal şi s-a salvat de la retrogradare, însă, înaintea ultimei etape, a fost din nou la un pas să fie neprogramată şi, implicit, exclusă, pentru o datorie la Internaţional Curtea de Argeş. Pandurii a evitat şi această ultimă ameninţare şi a rămas în Liga 1 cu eforturi financiare enorme. Sezonul 2011-2012 a arătat o faţă necunoscută a pandurilor. Trupa lui Petre Grigoraş a jucat un fotbal total, extrem de apreciat, şi a încheiat anul pe locul 6 în Liga 1. „Am încheiat unul dintre cei mai dificili ani pe care Pandurii Târgu Jiu i-a avut în Liga 1. Să nu uităm că în prima parte a anului am avut două momente foarte grele, când am fost pe punctul de a fi daţi afară din campionat înaintea Craiovei. Am trecut peste acel retur, am început un tur care s-a dovedit cel mai bun de la venirea noastră în prima divizie. Sperăm să continuăm la fel. Dacă nu am fi avut mici ghinioane în acest campionat, am fi fost mai sus. Ne dorim ca pregătirea de iarnă să aducă plusul necesar pentru a începe returul bine. Avem două meciuri foarte dificile, cu FC Braşov şi Dinamo, acasă“, a făcut o retrospectivă şeful pandurilor, Marin Condescu.
 
Europa, dar nu acum
 
Deşi echipa lui Petre Grigoraş se află în zona locurilor de cupe europene, oficialii clubului Pandurii susţin că nu sunt pregătiţi pentru o experienţă europeană. Pandurii îşi propune să ajungă în Europa abia în sezonul 2012-2013. „Nu avem în obiectiv să jucăm în Europa şi nu suntem pregătiţi din punct de vedere al logisticii să facem faţă unei astfel de provocări. Din punct de vedere al tribunelor, e clar că nu putem să jucăm acasă într-o competiţie europeană, dar nici nu vrem să forţăm cu orice preţ realizarea unui astfel de obiectiv. Nefiind pregătiţi foarte bine, am cheltui prea multe resurse, atât financiare, cât şi fizice. Trebuie să consolidăm baza. Să vedem cum este în prima parte a clasamentului, pentru că până acum nu am fost într-o astfel de situaţie, şi apoi vom vedea pentru 2012-2013 care sunt condiţiile de participare într-o competiţie europeană“, a declarat Condescu.

Grigoraş: Vrem să furnizăm surpriza
 
Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, are aşteptări mari în 2012 de la echipa sa. Grig vrea ca Pandurii să atace locurile de cupe europene, chiar dacă obiectivul oficial al clubului este o clasare în locurile 6-10. „De la anul 2012 îmi doresc sănătate, după care urmează puterea de muncă şi dorinţa de a ne autodepăşi. Îmi doresc ca echipa pe care o antrenez să urce în clasament. Va depinde în principal de noi, de starea de sănătate, de forţa de muncă şi de încrederea căpătată în acest an. Dintr-o echipă care anul trecut se lupta pentru evitarea retrogradării, acum am avut meciuri foarte bune, câştigate împotriva unor formații mult mai titrate decât noi. Ne-am dovedit că se poate şi mai mult şi aş vrea ca echipa să furnizeze o surpriză de proporţii în acest sezon. E foarte greu să ajungem în Europa League, dar nimic nu e imposibil în sport“, a declarat Grigoraş la sptfm.ro.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS