8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi grecii ne-au pus gând rău

Şi grecii ne-au pus gând rău

Naţionala României nu mai sperie pe nimeni. După belgieni, a venit rândul grecilor să afirme că trebuie să bifeze victoria în amicalul din această seară.

După eşecul cu Belgia de vineri, scor 2-1, naţionala României este „ameninţată“ şi de jucătorii Greciei, care sunt convinşi că vor face o partidă bună în această seară, în amicalul cu tricolorii, programat de la ora 21.30 (TVR 1), la Altach (Austria). „Vom intra pe teren cu gândul la victorie“, a spus fundaşul Stelios Malezas. „Meciul cu România este un nou test. Antrenorul probabil va dori să vadă şi alţi jucători la lucru, toţi suntem gata să intrăm“, a completat jucătorul lui PAOK Salonic.
Mijlocaşul Kostas Katsouranis (Panathinaikos Atena) a afirmat că reprezentativa Greciei trebuie să arate mai mult decât la partida cu Rusia, disputată vineri şi încheiată la egalitate, scor 1-1. „Putem juca mai bine decât am făcut-o cu Rusia şi vom încerca să facem un meci şi mai bun cu România. Când jucăm organizat şi ne creăm situaţii, nu avem cum să pierdem“, a spus Katsouranis.
 
Au a patra apărare
a preliminariilor

 
Deşi în trecut numele Greciei nu spunea prea multe în privinţa fotbalului, în prezent lucrurile stau altfel, cu toate că lumea îi desconsideră pe rivalii de astăzi ai tricolorilor. Portughezul Fernando Santos a fost numit selecţioner în 2010 şi este neînvins după 16 partide disputate. El i-a calificat pe greci la CE 2012 cu un bilanţ remarcabil: şapte victorii, trei remize, nici o înfrângere şi cea mai bună apărare din grupe (locul 4 per total în preliminarii), cu doar cinci goluri primite. Lusitanul este fidel modulului 4-3-3, pe care l-a folosit şi contra Rusiei, meci în care alb-albaştrii au avut trei goluri anulate până la egalarea semnată de Katsouranis (‘59). Formaţia elenă este clasată, de altfel, pe locul 8 în ierarhia întocmită de FIFA, deasupra unor nume ca Portugalia, Argentina, Croaţia, Franţa, Suedia sau Turcia.
Pentru meciul cu România, Fernando Santos a anunţat că va menaja o serie de jucători care au evoluat în partida de vineri, iar la antrenamentul de duminică seară a conturat primul unsprezece, din care fac parte doar doi fotbalişti care au evoluat şi cu Rusia: Papastathopoulos şi Karagounis. Astfel, în meciul de la Altach ar putea juca următorii: Kapino – Maniatis, Papastathopoulos, Malezas, Giannoulis – Karagounis, Tziolis, Makos – Kone, Liberopoulos, Charisteas.
 
Niculae l-a înlocuit
pe Niculae

 
Din tabăra română veştile ajunse în ţară sunt destul de puţine, doar de-asta selecţionerul Victor Piţurcă a decis să se joace în Austria şi nu în România. Singura noutate legată de naţionala României este că în locul lui Daniel Niculae, învoit pentru a participa la botezul fetiţei sale, a fost chemat atacantul lui Dinamo şi golgheterul la zi al Ligii 1, Marius Niculae.
În acest caz, echipa probabilă a României ar putea fi: Silviu Lung – Papp, Găman, Dorin Goian, Ştefan Radu – Cociş, Pintilii, Lazăr – Torje, M. Niculae, Tănase.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII