5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGuus Hiddink i-a înnebunit pe turci

Guus Hiddink i-a înnebunit pe turci

Selecţionerul Turciei, olandezul Guus Hiddink, despre care presa de la Istanbul a scris, săptămâna trecută, că soarta sa a fost pecetluită de înfrângerea cu scorul de 3-0 din meciul cu Croaţia, le-a spus apropiaţilor săi că nu demisionează, informează ajansspor.com, citată de Mediafax. „De ce să demisionez? În contractul meu nu scrie: «Dacă Turcia nu se califică la turneul final voi demisiona». Până în luna iulie sunt în funcţie. Dacă vor să se despartă de mine mai devreme, prevederile contractului sunt clare“, ar fi afirmat Hiddink.
Ajansspor.com notează că Hiddink nu vrea să demisioneze, gândindu-se la cele cinci milioane de euro pe care le are de luat pentru contractul ce îi va expira în iulie 2012. Potrivit site-ului turc, preşedintele federaţiei din Turcia, Mehmet Ali Aydinlar, este foarte nemulţumit de această atitudine a tehnicianului şi de prevederile contractului acestuia, acceptate de vechea conducere a forului. „Au făcut un astfel de contract încât avem mâinile legate“, a spus Aydinlar.
Gus Hiddink are la naţionala Turciei un salariu lunar de 325.000 de euro, iar înţelegerea prevede şi o sumă de 75.000 de euro pe lună pentru managerul său. Dacă tehnicianul nu va demisiona, el va primi de la federaţia turcă 3,2 milioane de euro, iar dacă acestei sume i se adaugă şi alte câştiguri, de exemplu din sponsorizare, se va ajunge la cinci milioane de euro.
Reprezentativa Croaţiei a învins, vineri, pe „Turk Telekom Arena“ din Istanbul, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Turciei, în manşa tur a barajului de calificare la Campionatul European din 2012. Returul va avea loc pe 15 noiembrie, pe stadionul „Maksimir“ din Zagreb.
Turcia este adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS