10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia cea norocoasă

Energia cea norocoasă

Energia Rovinari a câştigat la limită cu CSM Bucureşti, scor 82-81, reuşind a treia victorie stagională. Gruparea gorjeană a suferit pentru victorie până în ultima clipă. Când mai erau de jucat 0,8 secunde, conducătorul de joc al oaspeţilor, Claudiu Fometescu, a aruncat din apropierea jumătăţii terenului, însă mingea s-a plimbat pe inel fără să intre în coş. Aportul jucătorilor de la Energia, Steffel şi Mocanu, reveniţi după accidentări, s-a dovedit decisiv. Gorjenii s-au impus sub panou, totalizând 39 de recuperări, dintre care 15 ofensive spre deosebire de CSM Bucureşti, cu doar 30 de recuperări. David Steffel a fost şi cel mai eficient jucător al gazdelor, 23 de puncte, 11 recuperări şi un indice de 30 la eficienţă. „A fost o victorie norocoasă. CSM Bucureşti a jucat foarte bine. Noi am evoluat bine în primele 20 de minute apoi am scăzut tempoul. Toată lumea ştie că am avut doi jucători accidentaţi şi ne e greu să ţinem ritmul. Mulţumiri publicului care ne-a purtat spre victorie. Sunt mulţumit în special de ofensivă“, a declarat Slobodan Nikolic.
Tehnicianul sârb era obligat să câştige partida cu CSM, altfel ar fi fost demis. „Nu am avut nici o emoţie. Toată lumea ştie că am avut ultimatum. Orice era posibil. Am o relaţie specială cu jucătorii. Cred că şi ei au jucat pentru mine în această seară“, a comentat Nikolic. Şeful secţiei de baschet a clubului Energia, Dan Cumpănaşu, nu a confirmat după joc că Nikolic avea ultimatum.  
Energia a reuşit primul succes de la revenirea lui Louis Darby. Americanul a realizat un nou meci excelent, încheind jocul cu 20 de puncte, 11 recuperări, cinci pase decisive. „Mi-a stat inima. Dacă am fi pierdut în asemenea hal, nu cred că aş fi dormit două săptămâni“, a declarat Darby.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS