12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute: Trebuie să-i blochez dreapta lui Johnson

Bute: Trebuie să-i blochez dreapta lui Johnson

Lucian Bute va boxa duminică dimineaţă, la 4.00 (ora României), în compania jamaicanului Glen Johnson (42 de ani), al optulea pugilist care încearcă să îi ia centura de campion. Meciul se va desfăşura la Quebec (Canada), în  faţa a peste 15.000 de spectatori.

Lucian Bute (31 de ani) îşi pune centura IBF la categoria supermijlocie în joc, pentru a noua oară în carieră, duminică dimineaţă (în direct pe The Money Channel şi Radio România Actualităţi), în jurul orei 4.00, contra jamaicanului Glen Johnson (42 de ani), adversar ales după ce Mikkel Kessler şi Kelly Pavlik l-au refuzat pe român.
Canadienii aşteaptă cu sufletul la gură meciul care se va desfăşura în „Pepsi Colisee“ din Quebec City, în prezenţa a peste 15.000 de spectatori. Este pentru a treia oară când pugilistul român va boxa în capitala regiunii cu acelaşi nume. La vizita precedentă, „Mr. KO“ obţinea a doua victorie asupra mexicanului Librado Andrade. 
Lucian îl consideră pe Glen Johnson, care îi este prieten şi i-a fost partener de antrenamente în 2009, cel mai important adversar din carieră, îl respectă, dar are încredere în propriile forţe.
Datorită prieteniei cu Johnson, în declaraţiile date presei, Bute nu a fost deloc războinic sau arogant, ci mai degrabă jovial şi modest, afirmând că o victorie i-ar deschide alte orizonturi: „O victorie mă va catapulta spre… next level, adică spre câştigătorul Super Six, undeva prin prima jumătate a anului viitor. Vreau să intru pe piaţa americană, care este un fel de Liga Campionilor în box. Acolo sunt banii şi faima adevărată şi acolo sper să ajung. Oamenii vor vedea după meciul cu Johnson dacă sunt sau nu un boxer de top al categoriei supermijlocii. Mi-am respectat obligaţiile de campion IBF şi m-am luptat cu adversari bine cotaţi. Îl ştiu foarte bine pe Johnson. Dacă reuşesc să evit loviturile lui de dreapta şi să contracarez această lovitură, va fi un meci cu sens unic pentru mine. Dacă nu voi reuşi, va fi un meci foarte greu, o seară lungă pentru mine“.
Jamaicanul a spus că acesta va fi cel mai mare meci de box din istoria Canadei: „Această luptă are o semnificaţie aparte pentru cariera mea. Este incredibil ca la vârsta mea să mă regăsesc printre cei mai buni pugilişti din lume. Mă bat pentru viitorul meu. Spectatorii trebuie să se aştepte la cea mai mare confruntare din istoria Canadei. Promit!“.

Antrenorul lui Johnson se teme
de arbitri

Orlando Cuellar, antrenorul lui Johnson, a declarat că este deranjat de faptul că doi dintre cei trei arbitri – judecători, Benoît Roussel şi Pasquale Procopio, sunt din Quebec, oraşul în care se desfăşoară meciul. Tehnicianul american a precizat că temerile sale sunt întemeiate, mai ales că în cazul întâlnirilor în care a boxat Lucian au mai existat controverse legate de deciziile favorabile luate de arbitri, cel mai elocvent exemplu fiind primul meci al românului cu Librado Andrade, din 2008.

Larouche: Lucian trebuie să fie el însuşi

Stephan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute, are încredere în elevul său şi ştie care este soluţia câştigătoare. Este conştient de puterea lui Johnson, de aceea a pregătit o serie de antrenamente speciale. „I-am explicat cum să lovească și ce combinaţii să folosească la un moment dat. Dacă va fi să facă knock-out, îl va face. Când un boxer nu luptă doar pentru a face KO, de cele mai multe ori acesta apare. Când obiectivul este acesta, nu-ţi iese. Trebuie doar să fie el însuşi, să fie inteligent, să îşi respecte adversarul atât cât trebuie. Dacă Lucian continuă să arate în ring ceea ce are cel mai bun, în mod normal va veni şi victoria. Dar să nu uităm că Glen Johnson este un boxer competitiv. Pare mult mai tânăr. Munceşte foarte mult“, a explicat canadianul. 

Bute, palmares impresionant

Bute a disputat 29 de meciuri la profesionişti, câştigându-le pe toate, dintre care 24 înainte de limită. În ultima dispută, la Bucureşti, el l-a învins prin KO, în repriza a 4-a, pe francezul Jean-Paul Mendy. Fost campion mondial, Glen Johnson are 51 de victorii la activ (35 prin KO), 15 eşecuri şi două meciuri egale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII