27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, ţinuţi în şah

Gorjenii, ţinuţi în şah

Sportul Studenţesc – Pandurii Târgu Jiu 0-0
Stadion „Regie“, spectatori: 300.
Sportul: Popescu – Beţa, Partiche, Lung, Maxim – Târnăcop (’63, Lazăr), Lungu, Ghinga, Cheţan (’76, Farmache) – Ferfelea (‘85, C. Nistor), Curelea.
Antrenor: Daniel Timofte.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Ad. Rusu, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Nistor (’62, Chiricheş), Vranjes (’73, Maxim) – Lemnaru, Batin (’80, Al. Grigoraş), Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Târnăcop (2), Cheţan, Curelea/ Cardoso, Voiculeţ.
Cartonaş roşu: Ghinga (‘70).
Au arbitrat: V. Cojocaru – Ov. Artene, D. Hulubei.

După FC Braşov, Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să treacă nici de Sportul, deşi a beneficiat din nou minute bune

În lipsa numelor grele, Chiricheş, Pintilii, Viera şi Băcilă, tehnicianul Petre Grigoraş a ales cartea atacului în „Regie“ pentru a-şi proteja defensiva improvizată. După multă vreme, Grigoraş a revenit la trioul ofensiv, Lemnaru-Batin-Stromajer, însă asta nu garantează şi golul. Şi terenul tare şi denivelat i-a incomodat pe panduri, iar trupa olteană s-a „tăiat“ inexplicabil după un început bun. Batin a fost total neinspirat în tot ce făcut. Ba a luftat din poziţie excelentă, ba a ratat preluări simple sau pase uşoare, pierzând, mai mereu, atacuri ce se anunţau promiţătoare. Şi Lemnaru a întârziat puţin şutul după ce-l driblase pe portarul Popescu, fiind blocat de Partiche (‘6). Sportul a sesizat că dominarea gorjenilor nu produce efecte şi a îndrăznit mai mult. Curelea, de unul singur, a ajuns în faţa lui Mingote, lusitanul reuşind să-l blocheze în doi timpi (‘25). Tot Mingote a rezolvat şi lovitura liberă a lui Ferfelea de la marginea careului (‘32). Pandurii a mai găsit drumul spre buturile adverse abia în minutul 42, când Vranjes l-a lobat pe Popescu, atât de slab încât Maxim a avut timp să facă şi stop de piept în faţa liniei porţii.

Chiricheş,
aproape de tragedie
 
După mai bine de o lună de indisponibilitate, Vlad Chiricheş a revenit pe teren, dar nu ca stoper, ci ca închizător. Internaţionalul pandurilor a fost aproape de o nouă accidentare în minutul 70, când Ghinga l-a atacat violent cu talpa pe tibie, „studentul“ văzând direct cartonaşul roşu. Cu om în plus, Petre Grigoraş a forţat desprinderea cu doi jucători ofensivi, Maxim şi Grigoraş Jr., dar Pandurii nu a construit nimic. Oltenilor le-a lipsit luciditatea şi nu au mai ajuns la poarta adversă. Tot Sportul a fost mai aproape de gol în minutele de prelungire, când Curelea a trimis aproape de bară, cu capul, în urma unei lovituri libere de la mare distanţă. În ciuda evoluţiei slabe, Pandurii a obţinut primul punct în „Regie“ din istoria întâlnirilor directe cu Sportul.
 


de un jucător în plus pe teren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII