6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor să continue şirul victoriilor

Vor să continue şirul victoriilor

Baschetbalistele craiovene joacă astăzi, la ora 19.00, pe teren propriu, cu Nova Vita Târgu Mureş, şi îşi doresc să rămână invincibile şi după etapa a patra din Divizia A.

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a avut un start fulminant de sezon, câştigând toate cele trei partide disputate până acum, două dintre ele la diferenţă mare de scor. Într-o etapă intermediară din Divizia A, programată astăzi, la ora 19.00, sportivele din Bănie primesc vizita formaţiei Nova Vita Târgu Mureş şi speră să continue şirul victoriilor şi să facă spectacol pentru publicul craiovean care va veni la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Antrenorul Liviu Manea a spus că, după partida cu Târgu Mureş, va trage primele concluzii: „Sunt pe deplin mulțumit de cum s-au comportat fetele în cele trei etape disputate şi consider că putem să creștem de la meci la meci. Avem un start foarte bun de campionat, dar nu trebuie să ne mulțumim cu atât. Avem miercuri (astăzi – n.r.) un adevărat test de trecut, cu echipa din Târgu Mureş. După acest joc putem să tragem câteva concluzii despre startul de campionat“. Şi mureşencele au avut un început de campionat bun, cu două victorii din trei partide susţinute. 
 
Băieţii joacă la Iaşi,
cu arbitri locali

 
Şi echipa masculină de baschet SCM-U Craiova joacă astăzi, dar în deplasare, cu Poli Iași, de la ora 18.00. Delegația craioveană a plecat ieri spre capitala Moldovei, din lot lipsind Ionuț Albu, care are probleme medicale, și Vladimir Vlaskovic, lăsat acasă deoarece pe foaie pot fi trecuți cinci jucători străini, iar antrenorul Andelko Mandic i-a preferat pe Steve Ross, LeVar Seals, Branislav Tomic, Ivan Bajic și Mahamoud Jabbi. Oficialii olteni merg la victorie la Iași, dar sunt nemulțumiți de decizia Federației Române de Baschet (FRB), care a delegat doi arbitri locali, comisarul fiind, de asemenea, din Iași. „Federația a luat o decizie cam ciudată, arătând înțelegere pentru clubul ieșean, care are probleme financiare. Doi dintre cei trei arbitri, dar și comisarul de meci sunt din Iași și astfel au vrut să mai micșoreze cheltuielile cu arbitrajul. În loc de 2.000 sau 2.500 de lei, probabil vor plăti 1.000 de lei. Noi pornim favoriți, dar sper să nu avem parte de surprize“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund la echipa de baschet SCM-U Craiova.

Nikolic pune presiune

Energia Rovinari primeşte astăzi, de la ora 19.00, vizita nou-promovatei Dinamo Bucureşti. Tehnicianul gorjenilor, Slobodan Nikolic, şi-a somat elevii să obţină victoria, altfel se va lăsa cu disponibilizări. „Cu Dinamo trebuie neapărat să câştigăm. Dacă pierdem, doi jucători vor pleca acasă, nu contează că sunt români, sârbi sau americani“, a spus Nikolic. Supărat după înfrângerea de la Craiova, Slobodan Nikolic le-a pus în vedere baschetbaliştilor săi să îmbunătăţească apărarea, să diminueze numărul mingilor pierdute şi să crească procentul de reuşită la aruncările libere. „Fără aceste trei puncte nu se poate juca baschet corect“, a afirmat sârbul.
Dacă Viorel Mocanu, care are fisură de claviculă, nu va fi apt cu Dinamo, pivotul ceh David Steffel are şanse mari să evolueze. Nici situaţia lui Louis Darby nu este clarificată. „Darby a început antrenamentele cu noi. Nu ştiu dacă a semnat. S-ar putea să joace cu Dinamo dacă vom primi cartea verde până la ora jocului“, a spus Nikolic. Acesta are nevoie de american, unul dintre cei mai valoroşi jucători din ligă sezonul trecut. „Toată lumea ştie cine este Louis Darby. Este un jucător complet. Tandemul Darby-Stefan Nikolic este foarte puternic în apărare“, l-a lăudat sârbul Nikolic.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU