20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie categorică a craiovenilor

Victorie categorică a craiovenilor

SCM-U Craiova – Energia Rovinari 91-76
Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ Craiova, spectatori 500
SCM-U: Vladimir Vlaskovic (4 p), Iulian Orbeanu (12), Branislav Tomic (17), Steve Ross (23), Iovan Bajic (12). Au mai intrat: Cătălin Petrişor (10), LeVar Seals (10), Ionuţ Albu, Constantin Amarghioalei (3), Mihai Gavrilă, Horia Codin. Antrenor: Andelko Mandic.
Energia: Brice Kabengele (16p), Milan Oluic (16), David Steffel (9), Brandon Fields (13), Stefan Nikolic (10). Au mai intrat: Alexandru Gliga (4), Robert Giles, Adrian Gutoaia, Claudiu Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Au arbitrat: Marius Ciulin, Mircea Şerban, Vlad Ghizdăreanu.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova şi-au încântat sâmbătă fanii, câştigând fără emoţii derbiul oltean,
cu Energia Rovinari, scor 91-76

SCM-U Craiova a câştigat cât se poate de clar derbiul Olteniei la baschet masculin, cu Energia Rovinari, din cadrul etapei a treia din Divizia A, desfăşurat sâmbătă seară, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Craiovenii s-au impus la o diferenţă de 15 puncte, scor 91-76 (19-26, 27-17, 25-14, 20-19), spre bucuria fanilor, care i-au aplaudat la finalul jocului. Primele două sferturi au fost echilibrate, gazdele intrând la pauză cu un uşor avantaj, scor 46-43. Apoi, elevii lui
Andelko Mandic şi Marius Toma au făcut un sfert trei foarte bun şi jucătorii de la Energia, susţinuţi în Bănie de un gălăgios grup de fani, nu au mai putut pune în pericol victoria craiovenilor. În sfertul patru, tehnicienii SCM-U au trimis în teren toţi jucătorii aflaţi pe foaia de meci.
Gorjenii au suferit mult fără Mocanu, nerefăcut după o accidentare, care a stat în spatele băncii de rezerve, alături de Darby, jucător care doreşte să revină la Energia. Şi Gilles a făcut un meci slab, iar alt motiv pentru care gorjenii au pierdut a fost procentajul slab la aruncările libere şi de două puncte. În schimb, cel mai eficient jucător al gorjenilor a fost Milan Oiuic. Pivotul sârb a evoluat 33 de minute, timp în care a marcat 16 puncte, la care a adăugat 11 recuperări, trei capace şi două intercepţii, având un index de 26 la eficienţă.

LeVar Seals, apreciat la debut

Omul meciului a fost canadianul Steve Ross, care a marcat 23 de puncte. În 33 de minute de joc, el a avut un indice al eficienţei de 30, graţie preciziei sale la aruncările de trei puncte şi a prezenţei la recuperare. Ross venea după un meci bun făcut în etapa trecută la Piteşti.
La SCM-U a debutat sâmbătă LeVar Seal, aplaudat la scenă deschisă, când a intrat în teren. Seals, care a fost susţinut din tribună de doi foşti coechipieri de la CSŞ Giurgiu, fraţii Iulian şi Cristian Corneanu, a evoluat 29 de minute şi a încântat spectatorii încă de la prima apariţie în tricoul Craiovei. Americanul din Chicago a reuşit zece puncte, patru pase decisive, trei intercepţii, două recuperări şi un capac şi nici o posesie pierdută. La final, Seal a dedicat victoria fostului său coleg de la Giurgiu, Chauncey Hardy, decedat duminica trecută. De altfel, înainte de începerea meciului Craiova – Rovinari s-a ţinut un moment de reculegere în memoria baschetbalistului de 23 de ani decedat după ce a fost bătut în urmă cu o săptămână într-o discotecă din Giurgiu. Şi Cătălin Petrişor a făcut un meci bun, fiind remarcat şi de antrenorul Mandic. Cu două victorii în primele etape, SCM-U Craiova se află în plutonul fruntaş al campionatului şi va pregăti în linişte următorul meci, de la Iaşi, programat miercuri. Energia va juca în etapa a patra acasă, cu Dinamo Bucureşti.

Fetele, invincibile

Şi echipa feminină a clubului craiovean a câştigat în această etapă. Elevele lui Liviu Manea s-au impus, vineri, pe terenul formaţiei BC Danzio Timişoara, scor 70-61 (18-10, 19-13, 29-19, 4-19), bifând a treia victorie din tot atâtea meciuri. Pentru SCM-CSS Craiova au evoluat: Elsara Greer (6 p), Natașa Mikic (16), Carla Bartee (9), Janina Simionca (7), Brandie Hoskins (32). Au mai jucat: Adelina Ștefan, Andreea Gligă, Irina Borș, Irina Gavrilă şi Andra Manea. Oltencele vor juca miercuri, pe teren propriu, de la ora 19.00, cu echipa Nova Vita Târgu Mureş, într-o rundă intermediară.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII