12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă ardem Gazul cu folos!

Să ardem Gazul cu folos!

Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaş
Stadion „Municipal“, astăzi, ora 18.00, DigiSport.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Gaz Metan: Pleşca – Pârvulescu, Lazăr, Markovic, Vukadinovic – Todea, Nicandro – Hoban, Bawab, C. Petre – Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Petre Grigoraş ar vrea ca echipa sa să evolueze la fel ca în partida cu Astra, convins că rezultatul, 1-2, nu se va repeta

Pandurii vin după o serie de patru jocuri foarte bune doar ca exprimare în teren, nu şi ca rezultate, şi speră ca pauza competiţională să nu-i fi scos din ritm. Gaz Metan Mediaş se anunţă, însă, un adversar dificil, deşi în acest sezon nu are decât un succes în deplasare, dar unul răsunător, 2-0 la CFR Cluj. „Vom întâlni cea mai masivă echipă din campionat, o echipă puternică. Au jucători de certă valoare precum Pârvulescu, Bawab, Ciprian Petre, jucători cu o tehnică bună, cu execuţii bune. Va trebui să jucăm bine, la capacitate maximă, ca să câştigăm. Sper să ne prezentăm din punct de vedere fizic, psihic şi al jocului ca la partida cu Astra Ploieşti. Chiar dacă atunci a fost un eşec, jocul a dat satisfacţie şi nu cred că se mai repetă acea situaţie, să joci bine, să ajungi de atâtea ori la poartă şi să pierzi. Orice meci în campionatul nostru este de 1, X, 2. Chiar dacă întâlnim un adversar destul de solid, care s-a descurcat mai mult decât onorabil în cupele europene, din punctul meu de vedere plecăm cu prima şansă“, a spus Petre Grigoraş.

Pandurii, un singur succes cu Gazul
 
Indiferent că s-au desfăşurat la Târgu Jiu sau Mediaş, disputele dintre Pandurii şi Gaz Metan au fost mereu echilibrate. Un singur meci din cele şase care au avut loc în Liga 1 s-a decis la o diferenţă mai mare de un gol, 2-0, la Mediaş, în returul sezonului trecut. Statistica reţine un singur succes al oltenilor, 1-0, în sezonul 2008-2009. În ultimele două sezoane, la Târgu Jiu, a fost 0-0. Un scor alb este improbabil în acest moment în care Pandurii joacă numai pe cartea atacului, şi pe „Municipal“ are, în acest sezon, o medie de 2,5 goluri/meci. „Mă interesează întâi atacul şi apoi apărarea. Vreau ca echipa să ştie şi să poată să atace. Să ştie
să-şi creeze situaţii de gol. Au fost probleme în defensivă, în special la fazele fixe, dar sperăm că odată cu trecerea timpului, cu mai multă maturitate, experienţă şi o mai mare responsabilitate se vor putea elimina şi aceste probleme“, susţine Grigoraş.
 
Voiculeţ, incert
 
Pe lângă deja cunoscutele probleme medicale ale lui Băcilă, Chiricheş şi Tătaru, toţi indisponibili, este posibil ca şi Voiculeţ să lipsească de la întâlnirea cu Gaz Metan Mediaş. „Sperăm ca Voiculeţ, care a acuzat unele dureri, să nu aibă nimic grav şi să poată evolua în meciul cu Gaz Metan Mediaş. În rest, în afară de Chiricheş şi Tătaru, toată echipa este aptă“, a spus Grig. În lipsa lui Chiricheş, cuplul de fundaşi centrali va fi acelaşi din ultimele două etape, Viera-Cardoso, însă, antrenorul speră că aceştia vor avea un randament mai bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII