21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în căutarea punctelor pierdute

Pandurii, în căutarea punctelor pierdute

FCM Tg. Mureş – Pandurii
Stadion „Trans Sil“, astăzi, ora 21.30, Digi Sport 1
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
FCM: Albuţ – Vagner, E. Nicu, Iencsi, D. Matei – Issa Ba, Jamal, Ilyeş, Fl. Dann – Cavalli, Subotici. Antrenor: Tibor Selymeş.
Vor arbitra: L. Rusandu – D. Hulubei, An. Constantinescu

Gorjenii merg la Târgu Mureş, pe terenul unei echipe din zona retrogradării, cu gândul să recupereze punctele pierdute acasă etapa trecută, cu Astra

Pandurii speră să-şi regăsească liniştea la Târgu Mureş, în faţa unei echipe în vrie. Sub conducerea lui Ioan Ovidiu Sabău, FCM Târgu Mureş nu a ieşit din zona retrogradării în acest sezon, iar tehnicianul a abandonat-o etapa trecută, pe locul 16, cu şase puncte. În această săptămână, Tibor Selymeş a fost chemat să salveze situaţia, dar nu va sta pe bancă la meciul cu Pandurii. Gorjenii vin după un rezultat negativ, 1-2, acasă, cu Astra, dar un joc consistent. Lipsiţi de noroc, jucătorii lui Grigoraş s-au rugat în această săptămână pentru binele echipei. „Pentru Mănăstirea de la Dealu Mare am strâns bani de când am venit aici, dar nu trebuie să aşteptăm ca Doamne-Doamne să ne bage şi punctele în sac. Sunt lucruri care ţin de credinţă, dar, până la urmă, cei care trebuie să rezolve problema sunt cei care intră pe teren“, a declarat Grigoraş. Şi banii contează la sfârşit de lună, când fotbaliştii îşi vor număra primele. Deocamdată, în septembrie, pandurii au strâns şase puncte, echivalentul a 3.000 de euro. Dacă bat la Târgu Mureş, îşi adaugă 1.500 de euro şi îşi consolidează şi locul în fruntea Ligii I.

FCM, echipă experimentată

Pandurii şi FCM Târgu Mureş s-au întâlnit în Liga I doar în sezonul trecut şi
şi-au împărţit victoriile. Oltenii s-au impus la Severin cu 4-1, iar mureşenii au bătut acasă cu 1-0. Chiar dacă pe hârtie echipa sa e favorită, Petre Grigoraş se aşteaptă la o replică puternică. „E o echipă valoroasă, incomodă, cu jucători experimentaţi. Sunt foarte puţini jucători lipsiţi de experienţă, cum ar fi Bumba sau Buş. În rest, sunt jucători maturi, care au peste 30 de ani, cu mulți ani în fotbal şi care oricând pot să se adune şi să creeze acea stare de spirit pentru a face performanţă. Nu trebuie să ne intereseze starea lor de spirit sau problemele lor, ci doar problemele noastre. Dacă reuşim să ne adunăm, să redevenim o familie şi o echipă puternică, atunci avem o şansă să ne întoarcem neînfrânţi. Orice punct este foarte important. Pe hârtie suntem favoriţi. Dar tot favoriţi am fost şi cu Astra, iar pe teren rezultatul ne-a fost nefavorabil, nu trebuie să ne luăm după calculele astea“, a mai declarat antrenorul gorjenilor.
Petre Grigoraş ar putea fi obligat să schimbe linia defensivă la Târgu Mureş dacă nu îi va recupera până la ora jocului pe Viera, Cardoso, Chiricheş şi Vlad. „Este posibil să introduc unul sau doi jucători care sunt mai proaspeţi din punct de vedere fizic. Totul va depinde însă de ce se va întâmpla cu jucătorii care au probleme medicale“, a mai afirmat Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU