11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Vaslui, Rapid şi Steaua cred în şansa lor

FC Vaslui, Rapid şi Steaua cred în şansa lor

Echipele româneşti sunt gata să strângă puncte şi în etapa a doua din Europa League, demonstrându-şi astfel valoarea

Punctul cucerit pe „Olimpico“ în faţa celor de la Lazio, în prima etapă a grupei D din Europa League, i-a întărit pe moldovenii lui Viorel Hizo. Vasluiul este gata să arate că poate mai mult, iar astăzi, de la ora 22.00 (Sport.ro), pe stadionul „Municipal“ din Piatra Neamţ, are prilejul să-şi treacă în cont o victorie extrem de importantă în privinţa calificării în 16-imile de finală, întrucât o întâlneşte pe codaşa grupei, FC Zurich. „O victorie cu FC Zurich ar fi cel mai nimerit cadou pentru finanţatorul Adrian Porumboiu, care în această săptămână a împlinit 61 de ani. Şi asta pentru că se dăruieşte şi pune suflet mai mult decât orice pentru această echipă. Nu va fi uşor pentru noi, având în vedere că traversăm o perioadă în care, în 20 de zile, disputăm nu mai puţin de şapte meciuri, iar mulţi dintre jucători sunt accidentaţi. Nici Wesley nu este apt sută la sută şi îl folosim aşa, în continuare, asta în condiţiile în care FC Zurich este o echipă omogenă, cu jucători tineri şi rapizi. Dacă vom câştiga, luăm o opţiune importantă în ceea ce priveşte accederea în primăvara europeană“, a declarat Viorel Hizo, care ar putea alinia următorul unsprezece: Cerniauskas – Ad. Gheorghiu, Papp, Farkas, Milisavljevici – R. Costin, Pavlovici – Adailton, Wesley, Yerro Bello – Temwanjera.
Partida de la Piatra Neamţ va fi arbitrată de israelianul Menashe Masiah.
 
Giuleştenii nu se sperie de PSV
 
Victoria obţinută de PSV Eindhoven cu 7-1 în faţa celor de la Roda, în ultima etapă din Eredivisie, nu i-a demoralizat pe jucătorii Rapidului, care cred într-un rezultat pozitiv în disputa din această seară, de la ora 22.00 (Pro TV), de pe Arena Naţională, din cadrul grupei C. „Şi ce dacă au bătut cu 7-1 în campionat, un meci nu seamănă cu altul. Putem obţine un rezultat mare cu PSV“, afirma Ovidiu Herea, după Rapid – CFR Cluj 1-1.
Antrenorul giuleştenilor, Răzvan Lucescu, a decis să înceapă partida cu olandezii cu Dani Coman printre titulari, deşi este nerefăcut după accidentarea din partida cu Dinamo, celelalte posturi urmând să fie ocupate de Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Ezequias – N. Grigore, Apostol – Roman, Teixeira, Deac – Cassio.
Întâlnirea Rapid – PSV Eindhoven va fi arbitrată de francezul Fredy Fautrel.
 
Duckadam: Suntem peste AEK
 
Jucătorii Stelei au părut foarte relaxaţi înaintea plecării spre Nicosia, unde astăzi, de la ora 20.00 (Pro TV), îi vor întâlni pe ciprioţii de la AEK Larnaca, meciul contând pentru etapa a doua din Grupa J din Europa League. Înainte de decolare, preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a afirmat că roş-albaştrii vor veni cu trei puncte din Cipru. „Sper ca băieţii să se concentreze şi să ne întoarcem cu un rezultat favorabil. Am înţeles că AEK este o echipă bună, dar noi suntem peste. E un avantaj că jucăm la Nicosia, vor fi mulţi suporteri care sper să ne încurajeze“, a spus Duckadam.
Tehnicianul Stelei, Ronny Levy, ar putea începe meciul de astăzi cu următorii jucători: Stanca – Geraldo, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Tatu, Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase – M. Costea.
Partida AEK Larnaca – Steaua va fi arbitrată de nord-irlandezul Mark Courtney.

Europa League

Etapa a 2-a: astăzi, ora 19.00: Lokomotiv Moscova – Anderlecht, Rubin Kazan – PAOK; ora 20.00: AEK Atena – Sturm Graz, AEK Larnaca – Steaua Bucureşti (Pro TV), Braga – Club Brugge, Celtic – Udinese, Malmö FF – Austria Viena, Maribor – Birmingham, Metallist Kharkiv – AZ Alkmaar, OB Odense – Fulham, Rennes – Atletico Madrid, Schalke – Maccabi Haifa, Twente – Wisla Cracovia; ora 22.00: Athletic Bilbao – PSG, FC Vaslui – Zurich (Sport.ro), Legia Varşovia – Hapoel Tel-Aviv, Maccabi Tel Aviv – Dynamo Kiev, Rapid Bucureşti – PSV
Eindhoven (Pro TV), RB Salzburg – Slovan Bratislava, Sporting Lisabona – Lazio (Dolce Sport 1),
Standard Liège – FC Copenhaga, Stoke – Beşiktaş, Tottenham – Shamrock Rovers, Vorskla Poltava – Hannover.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU