11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM ţinteşte prima victorie

SCM ţinteşte prima victorie

După două eşecuri înregistrate în debutul Ligii Naţionale, handbalistele craiovene speră să obţină astăzi primele puncte pe terenul echipei HCM Baia Mare

După o pauză de 18 zile, pricinuită de participarea naţionalei de handbal feminin a României la Cupa Mondială din Danemarca, Liga Naţională se reia astăzi cu etapa a treia. SCM Craiova va juca în deplasare, de la ora 17.00, cu HCM Baia Mare. Ambele formaţii au suferit eşecuri în primele două etape din acest sezon, în faţa unor adversari puternici. Maramureşencele au pierdut pe teren propriu în faţa Zalăului antrenat de Gheorghe Tadici, scor 19-27, apoi au cedat pe terenul formaţiei Dunărea Brăila, scor 27-33. Oltencele, pregătite de Bogdan Burcea, au jucat în runda inaugurală în deplasare, la Brăila, şi au fost învinse cu 31-22, iar în etapa a doua au primit vizita campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, la Filiaşi, elevele lui Radu Voina impunându-se la o diferenţă de zece goluri, cu 33-23. Fără nici un punct, ambele echipe sunt dornice să câştige astăzi. „Va fi o confruntare între două echipe mici, care au întâlnit adversare mari în primele două etape, şi acum încercăm să luăm puncte. HCM Baia Mare este o echipă frumoasă care, la fel ca noi, are multe jucătoare tinere în componenţă“, a spus ieri antrenorul SCM Craiova, Bogdan Burcea. Handbalistele oltene au plecat ieri spre oraşul maramureşean, antrenorul nu se confruntă cu probleme de lot, iar pentru postul de portar le-a convocat pe Ildiko Barbu şi Florina Şerban, aceasta din urmă înlocuind-o pe Maria Vlăsceanu, care a fost trecută pe foaie în primele două jocuri. Ildiko Barbu, care este şi antrenor secund la echipa din Bănie, este originară din Baia Mare, iar publicul de acolo a primit-o cu căldură de câte ori a venit în sală. Dacă în tabăra craioveană nu sunt probleme medicale, băimărenii au anunţat pe site-ul oficial al clubului că nu pot conta pe trei jucătoare: Oşan, Puiu şi Klimek. În etapa următoare, programată sâmbătă, la ora 11.00, SCM Craiova va primi vizita vicecampioanei Universitatea Jolidon Cluj, în Sala Sporturilor din Filiaşi (Dolj).
 
Oltchim revine în sala „Traian“ într-un meci cu „U“ Jolidon Cluj

Campioana României Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă astăzi, de la ora 17.30 (Digi Sport 3), cu vicecampioana din sezonul trecut, Universitatea Jolidon Cluj, în Sala Sporturilor „Traian“, fiind primul meci care se dispută în această arenă, care în această vară şi-a mărit capacitatea la peste 3.000 de locuri. Pentru elevele lui Radu Voina, multe dintre ele participante la Cupa Mondială din Danemarca, urmează un program infernal cu meciuri în campionat şi în Liga Campionilor. Oltchim va debuta în noul sezon al Ligii Campionilor vineri, în deplasare, cu Buxtehuder SV din Germania. „Urmează o lună, octombrie, extrem de aglomerată, cu zece meciuri, patru în Liga Campionilor, patru în campionat şi două cu naţionala de calificare pentru Euro 2012. Miercuri (astăzi – n.r.) jucăm în campionat cu Jolidon, după meci plecăm la Bucureşti, joi dimineaţă zburăm la Budapesta, apoi la Hamburg, Buxtehuder, unde vineri avem meci. Aşa va fi toată luna octombrie. Sperăm să intrăm cu victorie în Liga Campionilor contra lui Buxtehuder, e o echipă complicată, care a câştigat grupa de calificare. Ideal ar fi să venim din Germania cu o victorie, orice punct contează mult în clasamentul grupei D“, a spus Radu Voina, conform Prosport. 
 
Berbecaru: La Vâlcea se poate juca finala Ligii

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că lucrările la sala de sport „Traian“ au fost finalizate, fiind omologată de Federaţia Europeană de Handbal, astfel că ar putea găzdui finala Ligii Campionilor, obiectivul vâlcencelor în acest sezon. „În primul rând, capacitatea. Am avut 2.000 de locuri, iar acum sunt 3.200 de locuri, deci dacă ne vom îndeplini obiectivul de a juca finala Ligii Campionilor, vom juca acasă, în sala noastră, pentru că îndeplineşte cerinţele EHF de a avea minimum 3.000 de locuri şi a fost omologată. Apoi, la meciurile din Liga Campionilor, vor exista bilete cu loc, exact ca la cinema. Există aparatură modernă, pentru eliberarea biletelor pe loc, cu citire de coduri de bare, iar acreditările de presă vor fi la fel. Au fost montate camere video, pentru o monitorizare completă a sălii, şi pot spune că în handbalul feminin european am mai văzut o astfel de sală, la Larvik, în Norvegia. Constructorii vâlceni s-au autodepăşit, mai ales că începerea lucrărilor a fost întârziată cu două luni. Sperăm să ne poarte noroc şi să aducem multe bucurii fanilor noştri în această sală“, a spus Berbecaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS