21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNiţulescu: Am vrea să copiem Ştiinţa prin joc

Niţulescu: Am vrea să copiem Ştiinţa prin joc

Chiar dacă a comandat echipament nou alb-albastru, preşedintele Alro Slatina, Jean Niţulescu, recunoaşte că i-ar plăcea ca echipa sa să suplinească Universitatea prin atitudinea şi rezultatele bune din teren

Fost oficial al Universităţii Craiova, Jean Niţulescu încearcă să clădească la Slatina o formație care să devină o echipă de top a Olteniei. Rezultatele din debutul acestui sezon îl fac să fie ceva mai rezervat, însă „nea Jean“ e convins că va termina turul între primele echipe din serie.
– Ce se întâmplă cu Alro?
– Avem trei puncte din cinci meciuri şi în această situaţie e greu să dai explicaţii. Probabil a fost şi un blocaj psihic după înfrângerea din prima etapă. Eu ştiu însă cum s-a lucrat cu această echipă, ştiu că poate mai mult. Am avut meciuri în care ne-am dominat adversarul, am reuşit jocuri bune, dar nu am putut să o băgăm în poartă, cum se spune la fotbal, nici din penalti. Oricum, sunt convins că până la finalul turului vom reveni şi vom reuşi să ne clasăm în primele trei-patru locuri.
– Au antrenorii şi conducerea executivă un ultimatum, un obiectiv intermediar de care depind în acest moment?
– Nu, în nici un caz. Noi vrem să câştigăm fiecare meci. Jucătorii încearcă să dea ce au mai bun pe teren şi nu i-am simţit că ar face jocurile cuiva. Se mai agită unii de prin presă, care ne întreabă în fiecare zi dacă dăm afară antrenorii, mai sunt unii care se autopropun la Alro, dar noi ne vedem de treabă.
 
„Alb şi albastru domină Oltenia“
 
– Urmează meciul cu FC Maramureş, acasă. Obţine Alro prima victorie din acest campionat?
– În situaţia în care ne aflăm, victoria este obligatorie. Avem toate atuurile de partea noastră şi trebuie să luăm trei puncte, chiar dacă jucăm pe „Metalurgistul“ din cauza lucrărilor de întreţinere a gazonului la stadionul „1 Mai“. Nu avem accidentaţi, doar Ionuţ Stancu este incert din cauza unor probleme musculare.
– Ce spuneţi de jucătorii veniţi la Craiova?
– Alături de Coman şi Creţu, veniţi de la Rapid, jucătorii aduşi de la Craiova au crescut valoarea lotului nostru, chiar dacă prin prisma rezultatelor acest lucru nu se vede deocamdată. I. Stancu, Stoianof, Surugiu şi Crăciun sunt jucători care ne pot ajuta, însă, din ceea ce îmi spun antrenorii, ei sunt puţin în urmă cu pregătirea.
– Am înţeles că aţi comandat un nou echipament de joc, unul alb-albastru. Vreţi să supliniţi absenţa Ştiinţei din peisaj?
– Noi am vrea să copiem Ştiinţa prin joc, nu la echipament. Culorile alb şi albastru domină Oltenia, le poartă Pandurii, Alro, CSM Slatina. Într-adevăr, am primit treningurile alb-albastre, iar în două-trei săptămâni vor veni şi echipamentele de joc cu tricouri cu mânecă lungă. Unul va fi albastru, iar celălalt va avea şort alb şi tricouri în dungi alb-albastru. Echipamentul de rezervă va fi galben, dar sperăm să jucăm cât mai puţin în acesta.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII