16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu, vicecampioană la karting

Alexandra Marinescu, vicecampioană la karting


La numai doi ani de când participă în competiţiile oficiale de karting, craioveanca Alexandra Marinescu (foto) a obţinut, recent, titlul de vicecampioană naţională la categoria mini (9-12 ani, 60 cm cubi). Sportiva de 11 ani a concurat numai cu băieţi şi a reuşit performanţa unică la categoria sa de a încheia pe podium toate cele şase curse, după cum urmează: etapa 1 (Bucureşti) – locul trei, etapa a 2-a (Bacău) – locul doi, etapa a 3-a (Bacău) – locul doi, etapa a 4-a (Bucureşti) – locul trei, etapa a 5-a (Bucureşti) – locul doi şi etapa a 6-a (Bacău) – locul trei. Alexandra, care a reprezentat clubul Urban Fast Bucureşti, a acumulat 134 de puncte, fiind devansată doar de colegul de club, vâlceanul Petruţ Florescu (166 de puncte).  Acest sport este costisitor din punct de vedere financiar, iar Petruţ a fost susţinut necondiţionat de către tatăl său, Doru Florescu, un cunoscut om de afaceri. Pe podium la finalul sezonului a mai urcat Andrei Vajda (Go Kart Team Satu Mare). Alexandra s-a arătat mulţumită de locul doi obţinut în campionatul intern: „După ce, anul trecut, când eram la primul sezon, am obţinut locul patru, acum am avansat până pe locul doi şi sunt bucuroasă. Dincolo de talentul băiatului care a ieşit campion a contat şi faptul că el are experienţă mai multă şi a beneficiat de cel mai bun motor şi cei mai buni mecanici. Eu nu am reuşit să fac rost de sponsori şi m-am descurcat cum am putut“, a spus sportiva, care este elevă la Colegiul Naţional „Elena Cuza“.
Craioveanca nu „aleargă“ doar în România, ea fiind la al doilea sezon de participare la Campionatul Mondial, care îşi desfăşoară etapele în Italia, iar în paralel ia startul şi în Campionatul Italiei, cunoscut ca fiind cel mai puternic din lume, şi în campionatul sud-est european.  
Costurile sunt mari şi doar câţiva români îşi permit să concureze la aceste competiţii internaţionale. „Dacă nu eşti bun, nu îţi permiţi să cheltuieşti câteva mii de euro pe etapă şi nici să nu treci de prima fază de calificare, bateriile“, a explicat Alexandra. La categoria Mini, care este un fel de „grădiniţă“ în karting, nu există cursă fără cel puţin 30 de participanţi, iar în afară de Alexandra mai concurează alte două fete, o nemţoaică şi o austriacă. Printre adversarii craiovencei se află şi Hugo Hakkinen, fiul finlandezului Mika Hakkinen, dublu campion de Formula 1. Deşi beneficiază chiar şi de psiholog, Hakkinen junior are clasări mai slabe ca ale craiovencei. Campion en-titre la mini este un român, Denis Marcu.
De curând, Alexandra s-a mutat de la Urban Fast Bucureşti la Selena Motor Sport Bacău, clubul care a lansat-o în kartingul mondial. Talentata craioveancă nu vede kartingul ca pe un simplu hobby şi vrea ca după vârsta de 15 ani, când va trece la Formula 3, apoi 2, să se numere printre cei mai buni piloţi din  lume. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS